Tutustu Loviisaan kävellen

Kävelyetäisyydellä Loviisan keskustasta on monta kävelyreittiä, joilla pääsee luonnon lisäksi nauttimaan myös historiasta. Ehrensvärdin polun, Myllyharjun kävelyreitin sekä rantareitin varrelta löytyy opastetauluja kertomassa kohteen historiasta ja luonnosta sekä elämästä Loviisassa.

Ehrensvärdin polku kulkee näyttävän Ungernin maalinnoituksen luota Garnisonin linnakepuistoon ja mutkittelee sieltä kaunista joenrantaa pitkin eteenpäin. Metsäpolun kautta pääsee poikkeamaan Kuninkaanlammelle ja jatkamaan sen ohi matkaa Bastion Rosenille. Ehrensvärdin polulla pääsee tutustumaan Loviisan historiaan, maalinnoituksen rakentamisen eri vaiheisiin sekä monimuotoiseen luontoon opastetaulujen avulla. Reitti on yhteensä kahden kilometrin mittainen ja se on pääosin mahdollista kulkea myös esimerkiksi lastenrattaiden kanssa. Tarkemmat karttatiedot reitistä näet täältä.

Myllyharjun kävelyreitti kulkee kirkon suihkulähteeltä harjua pitkin Plagenin uimarannalle asti. 1,7 kilometrin mittaisella reitillä voi ihastella harjualueen kauniin luonnon lisäksi merimaisemia reitin varrella sijaitsevasta Kukkukiven näkötornista. Tähän punaiseen, judendtyyliseen näkötorniin kiivettyään voi nähdä horisontissa jopa Svartholman merilinnoituksen!

Saavuttuaan Plagenille matkaa voi jatkaa pitkin Loviisanlahden läntistä rantaa kulkevaa rantareittiä kohti Laivasiltaa ja sen tarjoamia palveluita. Rannasta pääsee kätevästi poikkeamaan myös historialliseen alakaupunkiin ihastelemaan puutaloalueen idylliä ja sitä kautta takaisin kohti keskustaa.