Polut ja vaellusreitit

Ehrensvärdin polku, Loviisan keskusta

Rosenin ja Ungernin maalinnoitusten luota lähtevä kaunis Ehrensvärdin luontopolku on myös historiallisesti mielenkiintoinen. Kahden kilometrin mittaisella polulla voit paitsi ihastella luontoa myös tutustua linnoitusrakentamisen eri vaiheisiin. Lähtöpiste Urheilutiellä tai Ungernintiellä.

(Klikkaa kuvaa, niin näet sen suurempana.)

Voit ladata itsellessi kartan pdf-muodossa Ehrensvärdin polusta tästä linkistä.

Myllyharjun kävelyreitti, Loviisan keskusta

Pituus 1,7 km. Helppokulkuisen reitin osuus 1,4 km. Reitti kulkee kirkon suihkulähteeltä näköalatorni Kukkukiven kautta Plagenin uimarannalle.

Voit ladata Myllyharjun kävelyreitin karttaopasteen pdf-muodossa tästä linkistä

Voi ladata Myllyharjubingon pdf-muodossa tästä linkistä

Kukuljärven vaellusreitti, Ruotsinpyhtää

Strömforsin ruukista lähtevä Kukuljärven kahdeksankilometrinen vaellusreitti vie huikeiden maisemien ja korkeuserojen halki. Reitti on osittain vaikeakulkuinen, joten se ei sovi liikuntarajoitteisille. Pitävät kengät ovat paikka paikoin kallioisilla rinteillä hyödyksi. Kukuljärvellä ja Kymijoen rannalla on nuotiopaikat, joissa voi grillata makkaraa. Laavu ja nuotiopaikka on tarkoitettu lyhytaikaisen tauon pitämiseen. Puistokuja 1, Ruotsinpyhtää

Voit ladata itsellesi kartan pdf-muodossa tästä linkistä.

Kallen kierros, Liljendal

Liljendalin metsien halki kulkeva 11,5 kilometrin pituinen Kallen kierros on monipuolinen vaellusreitti muutamalla vaativalla nousulla. Noin 5 kilometriä reitistä on hiekka/metsäautotietä. Matkalla on levähdyspaikkoja ja laavu grillipaikkoineen. Liikkeelle voi lähteä esimerkiksi Sävträskin hiihtoladuilta. Kirkkotie, Sävträsk

Voit ladata itsellesi kartan pdf-muodossa tästä linkistä.

Lisää ulkoilureittejä ja reittikartat luontopoluille ja vaellusreiteille voi tulostaa täältä Loviisan kaupungin verkkosivulta.