Riikoset

Ninan lapsuuden satukirjamaisemat vakuuttivat Jouninkin.

Lue lisää

Anne-Mari

Loppuelämän kotipesä rakentuu kalliotontille.

Lue lisää

Kalmit

Luovan perheen rauhaisa koti löytyi peltomaisemien Skinnarbystä.

Lue lisää

Fanny

Loviisassa on hyvät ja edulliset mahdollisuudet harrastaa monipuolisesti liikuntaa.

Lue lisää

Tonttiale kylissä!

Haluaisitko rakentaa oman kodin kylien kaupunkiin? Loviisan kaupungin tontteja myydään kampanjahintaan vuoden 2020 loppuun asti. Koskenkylässä ja Israelinmetsässä alennus on 30 prosenttia, muissa kylissä tontin saa puoleen hintaan. Tutustu tarjontaamme.

Elämää pikkutalossa Israelinmetsässä

Hanna Laakkonen rakensi pikkutalon Koskenkylän Israelinmetsään itselleen ja kahdelle teini-ikäiselle lapselleen. Kallioisissa metsämaisemissa asumisesta nauttiva perhe on loistava esimerkki siitä, että vähemmälläkin pärjää.

Tutustu loviisalaisiin!

Kysyimme Loviisan asukkailta, mikä saa heidät viihtymään niin hyvin kotikaupungissaan. Lue lisää asumiskokemuksia täältä.

Kyläkoulut & keskustakoulut

Moottoritietä ajettaessa Loviisa sijaitsee vain 84 kilometrin päässä Helsingistä. Asukkaita Loviisassa on noin 15 000, mutta pinta-alaltaan se on suurempi kuin Helsinki, Vantaa ja Espoo yhteensä, joten tilaa ja luontoa riittää kaikille. Kaupunkikeskustan ulkopuoliset kylät ovat vireitä ja yhteisöllisiä. Niiden keskiössä ovat terveet kyläkoulut, jotka Loviisa on päättänyt säilyttää eläväisinä – toisin kuin monet muut kaupungit. Vanhan hirsirakenteisen kyläkoulun Forsby skolan yhteyteen Koskenkylään on noussut moderni hirsinen uudisrakennus. Uusi ruotsinkielinen yläaste Lovisavikens skola valmistuu vuoden vaihteessa rakennettu niin ikään puusta.