Hanna

Hanna Laakkonen rakensi pikkutalon Koskenkylän Israelinmetsään itselleen ja kahdelle teini-ikäiselle lapselleen.

Lue lisää

Anne-Mari

Loppuelämän kotipesä rakentuu kalliotontille.

Lue lisää

Kallionpäät

Nelilapsinen perhe arvostaa kyläkoulua ja toimivia terveyspalveluita.

Katso lisää

Fanny

Loviisassa on hyvät ja edulliset mahdollisuudet harrastaa monipuolisesti liikuntaa.

Lue lisää

Tonttiale kylissä!

Haluaisitko rakentaa oman kodin kylien kaupunkiin? Loviisan kaupungin tontteja myydään kampanjahintaan vuoden 2020 loppuun asti. Koskenkylässä ja Israelinmetsässä alennus on 30 prosenttia, muissa kylissä tontin saa puoleen hintaan. Tutustu tarjontaamme.

Riikoset

Jouni ja Nina Riikonen muuttivat Loviisaan kolme vuotta sitten Helsingin Lauttasaaresta. Nina on paluumuuttaja, sillä hän on elänyt lapsuutensa ja nuoruutensa Loviisassa.

Tutustu loviisalaisiin!

Kysyimme Loviisan asukkailta, mikä saa heidät viihtymään niin hyvin kotikaupungissaan. Lue lisää asumiskokemuksia täältä.

Kyläkoulut & keskustakoulut

Moottoritietä ajettaessa Loviisa sijaitsee vain 84 kilometrin päässä Helsingistä. Asukkaita Loviisassa on noin 15 000 ja tilaa ja luontoa riittää kaikille. Kaupunkikeskustan ulkopuoliset kylät ovat vireitä ja yhteisöllisiä. Useista kylistä löytyy vielä vireä kyläkoulu. Vanhan hirsirakenteisen kyläkoulun Forsby skolan yhteyteen Koskenkylään on noussut moderni hirsinen uudisrakennus. Uusi ruotsinkielinen yläaste, Lovisavikens skola, joka valmistui keskustaan vuodenvaihteessa 2019-2020, on niin ikään rakennettu puusta.