Kantolat

Kaisa ja Riku kaipasivat lapsiperhearjen keskellä enemmän omaa rauhaa.

Lue lisää

Anne-Mari

Loppuelämän kotipesä rakentuu kalliotontille.

Lue lisää

Kallionpäät

Nelilapsinen perhe arvostaa kyläkoulua ja toimivia terveyspalveluita.

Katso lisää

Fanny

Loviisassa on hyvät ja edulliset mahdollisuudet harrastaa monipuolisesti liikuntaa.

Lue lisää

Rakenna kylien kaupunkiin

Haluaisitko rakentaa oman kodin kylien kaupunkiin? Loviisan kaupunki myy ja vuokraa omakoti- ja pientalotontteja useilla alueilla. Tutustu tonttialueisiin ja tarkista ajantasainen varaustilanne Loviisan tonttipalvelusta.

Kuningattarenranta

Kuningattarenranta on Loviisanlahden ja Saaristotien väliin rakentuva uusi asuinalue, jossa järjestetään asuntomessut 2023. Alueen kruununa ovat satama-alueen aukiot, pienvenesatama ja rannan laajat viheralueet viehättävine kävelyreitistöineen. Kaikkiaan merenrantaa on lähes kaksi kilometriä.

Projektina unelmien hirsitalo

Kolmikymppisten Milla ja Markku Vahtilan suurin haave oli muuttaa Helsingistä maalle omaan vanhaan hirsitaloon. Unelma toteutui, kun he ostivat Malmgårdista vuonna 1917 rakennetun talon. Kohtalo kuitenkin päätti toisin: talo tuhoutui palossa. Nyt Milla ja Markku rakentavat unelmaansa uudelleen samalle tontille siirrettävän vanhan hirsitalon muodossa. Seuraa Vahtiloiden taloprojektia vlogeissa.

Tutustu loviisalaisiin!

Kysyimme Loviisan asukkailta, mikä saa heidät viihtymään niin hyvin kotikaupungissaan. Lue lisää asumiskokemuksia täältä.

Kyläkoulut & keskustakoulut

Moottoritietä ajettaessa Loviisa sijaitsee vain 84 kilometrin päässä Helsingistä. Asukkaita Loviisassa on noin 15 000 ja tilaa ja luontoa riittää kaikille. Kaupunkikeskustan ulkopuoliset kylät ovat vireitä ja yhteisöllisiä. Useista kylistä löytyy vielä vireä kyläkoulu. Vanhan hirsirakenteisen kyläkoulun Forsby skolan yhteyteen Koskenkylään on noussut moderni hirsinen uudisrakennus. Uusi ruotsinkielinen yläaste, Lovisavikens skola, joka valmistui keskustaan vuodenvaihteessa 2019-2020, on niin ikään rakennettu puusta.