Laura

Meri toi Laura Frösénin puolisoineen Loviisaan. Elämä pikkukaupungissa on mutkatonta ja mukavaa.

Lue lisää

Micke

Kalastaja nauttii saaristolaiselämästä

Lue lisää

Fanny

Loviisassa on hyvät ja edulliset mahdollisuudet harrastaa monipuolisesti liikuntaa.

Lue lisää

Laakkoset

Elämää pikkutalossa Israelinmetsässä

Lue lisää

Rakenna kylien kaupunkiin

Haluaisitko rakentaa oman kodin kylien kaupunkiin? Loviisan kaupunki myy ja vuokraa omakoti- ja pientalotontteja useilla alueilla. Tutustu tonttialueisiin ja tarkista ajantasainen varaustilanne Loviisan tonttipalvelusta.

Projektina unelmien hirsitalo

Kolmikymppisten Milla ja Markku Vahtilan suurin haave oli muuttaa Helsingistä maalle omaan vanhaan hirsitaloon. Unelma toteutui, kun he ostivat Malmgårdista vuonna 1917 rakennetun talon. Kohtalo kuitenkin päätti toisin: talo tuhoutui palossa. Nyt Milla ja Markku rakentavat unelmaansa uudelleen samalle tontille siirrettävän vanhan hirsitalon muodossa. Seuraa Vahtiloiden taloprojektia vlogeissa.

Tutustu loviisalaisiin!

Kysyimme Loviisan asukkailta, mikä saa heidät viihtymään niin hyvin kotikaupungissaan. Lue lisää asumiskokemuksia täältä.

Kyläkoulut & keskustakoulut

Moottoritietä ajettaessa Loviisa sijaitsee vain 84 kilometrin päässä Helsingistä. Asukkaita Loviisassa on noin 15 000 ja tilaa ja luontoa riittää kaikille. Kaupunkikeskustan ulkopuoliset kylät ovat vireitä ja yhteisöllisiä. Useista kylistä löytyy vielä vireä kyläkoulu. Vanhan hirsirakenteisen kyläkoulun Forsby skolan yhteyteen Koskenkylään on noussut moderni hirsinen uudisrakennus. Ruotsinkielinen yläaste, Lovisavikens skola, joka valmistui keskustaan vuodenvaihteessa 2019-2020, on niin ikään rakennettu puusta.