Stigar och vandringsrutter

Ehrensvärdsstigen, Lovisa centrum

Den vackra naturstigen som går från bastionerna Rosen och Ungern är också historiskt sett intressant. På den två kilometer långa stigen kan man förutom att beundra naturen även bekanta sig med fästningsbyggets olika skeden. Startplats antingen från Ungernvägen eller Idrottsvägen.

(Klicka på bilden för att se den större.)

Du kan ladda ner en karta i pdf-format via denna länk.

Kvarnåspromenaden, Lovisa centrum

Längd 1,7 km, varav lättkomlig rutt 1,4 km. Promenaden löper från kyrkans fontän via Kuckustenen till badstranden Plagen.

Du kan ladda ner en karta i pdf-format via denna länk

Du kan ladda ner Kvarnåsbingon i pdf-format via denna länk

Skukulträskets vandringsled, Strömfors

Från Strömfors bruk går en åtta kilometer lång vandringsled som för dig genom hisnande landskap med höjdskillnader. Leden är delvis svårforcerad så den passar inte för rörelsehindrade. Lämpliga skor behövs eftersom terrängen också utgörs av berg. Det finns rastplatser och vindskydd med grillplatser som är menade för en kort paus. Där kan man grilla korv. Parkallén 1, Strömfors

Du kan ladda ner en karta i pdf-format via denna länk.

Kalles runda, Liljendal

Kalles runda är 11,5 kilometer lång och går genom skogarna i Liljendal. Den är en mångsidig vandringsled med en del krävande stigningar. Ca 5 kilometer av leden är sand/skogsbilväg. Längs leden finns rastplatser och vindskydd med grillplats som är menade för en kort paus. Man kan starta till exempel från skidbanan i Sävträsk. Kyrkovägen, Sävträsk

Du kan ladda ner en karta i pdf-format via denna länk.

Mera konditionsbanor och ruttkartor för naturstigarna och vandringslederna kan man låta skriva ut här på Lovisa stads webbplats.