Sången klingar under Liljendaldagarna 14–16.6.2024

Liljendaldagarna ordnas 14–16.6.2024. Årets tema är Sången klingar – Laulu raikaa.

Liljendaldagarna

Fredagens öppningskonsert går under namnet Musikalafton med början klockan 19 i Liljendal kyrka. Olika musikallåtar framförs av sopran Giséla Gren-Nordström med Stella Kullström på violin och Vera Tollander på piano. Inträdet är fritt, programblad säljs till förmån för Agricola svenska församlings diakonifond.

Till lördagens program hör den traditionella marknaden mellan klockan 10 och 14 som hålls på området vid Liljendalgården.  Duo Aléa som består av Aurora Visa på kantele och Annika Lyytikäinen på klarinett inleder musikprogrammet i paviljongen. Duon har spelat i tio år och uppträder i Liljendal med både traditionell och modern finlandssvensk och nordisk folkmusik – men med lite lokala östnyländska inslag. Duo Aléa uppträder även i servicehuset Rosenkulla klockan 11.30.

Klockan 11 är det dags för välkomstorden som framförs av Jan-Erik ”Janne” Slätis. I år uppmärksammas dessutom Liljendal IK som firar sitt 90-årsjubileum. Föreningsaktiva Jan Backman kommer att berätta om den 90-åriga idrottsföreningens historia. Under dagens lopp ordnar Liljendal IK program på sportplanen, bland annat gratulationsallsång och skattjakt för barn. Efter välkomstord och historik är det dags för Janne Slätis komponerade Vals till Liljendal som sjungs unisont med hjälp av Liljendalrevy-gänget.

Lurens sommarteater ställer upp som vanligt och ger smakprov på årets pjäs Skattkammarön. Premiär blir den 28 juni och sista föreställningen är den 3 augusti.

Agricola svenska församling ordnar på Liljendalgården utställningen Sångskatten i församlingen – utställningen omfattar psalmböcker från tillbaka i tiden samt andra andliga sångböcker. Dessutom ställs väggbonader med ordspråk ut. Klockan 12.15 får publiken njuta av körsång då en trippelkvartett ur barbershopkören Lady Shave bjuder på svängigt och underhållande program. På repertoaren allt från jazzstandarden ”Sakta gå vi genom stan” till sången ”Skyfall” från James Bond. Kören leds av Emilie Adolfsson.

Barnen bjuds  bland annat på olika tävlingar och aktiviteter på sportplan, paddling på ån, pyssel i biblioteket, öppet hus i Sävträsk brandkårshus, och givetvis en tur runt sportplanen med Traktor Alban.

Sås och Kopp avslutar eftermiddagens program. Konserten börjar klockan 13 i paviljongen.

Klockan 20–01 ordnar Liljendal ungdomsförening LUF stranddans med DansWerket.

Liljendaldagarna avslutas med söndagens friluftsgudstjänst vid Mariagården klockan 13.
Missionsarbetsgruppen bjuder på kaffe med dopp.

Liljendaldagarnas planeringsgrupp: Lovisa stads kulturtjänster,  Liljendal närbibliotek, LUF, LIK,
Agricola svenska församling, Liljendal hembygdsförening, Liljendal Företagare och Sävträsk FBK