Tjänster för välmående

Mandys Fotvård

Hälsofrämjande fotvård, vårdhem och hembesök i Lovisanejden. Salongen finns i Liljendal.

Instagram

Ekokampaamo Indryan

Ekofrisörsalong Indryan är en barberare och ekofrisörsalong i centrum av Lovisa. Vi erbjuder barberings- och frisörstjänster, med ekologiska produker, bl.a. hårklippning, hårfärgning med växtfärger m.m. Naturkosmetik till salu.

Facebook

Instagram

Ketunpesä

Ketunpesä är ett verkstads som drivs av en kvinna. Här färdigställs bruks- och konstföremål i keramik i Vintage-stil och här ordnas det också kurser i välmående. Stilla och med mildhet.

Pihalla Oy / Eija’s Garden

Eija’s Garden är en upplevelse- och sinnesträdgård öppen för allmänheten. På plats finns butik och ett litet café. I trädgården finns naturområden och mindre tematrädgårdar. Ta med dig snacks så att du kan njuta längre av din dag i trädgården.

Strömfors Hyvinvointi Wellness / Strömforsin Jurttasauna & Palju

I jurta bastun som värms upp med ved, är badet fuktigt och syrerikt och den enastående stämningen ger ro som kroppen och själen minns. På beställning behandlingar för välbefinnandet, bl.a. torvbehandlingar och fotbad. Bastun passar för grupper på 5–25 personer.

Butikmuseets Trädgård

Butikmuseets trädgård är en fin och inspirerande privat trädgård på 2000 m2 i Skinnarby på landsbygden i Lovisa. Man har uppfinningsrikt kombinerat återanvända material, naturväxer och prydnadsväxter. Trädgården är öppen året om. Även kurser.

Facebook

Instagram

Cafe Esplanad

Esplanad

Lunchrestaurang i servicehuset Esplanad. Öppet alla veckodagar året runt. Frukostbuffé och lunch. Traditionell husmanskost, vegetariskt alternativ och salladsbuffé. I priset ingår kaffe eller te och efterrätt. Huset är hindersfritt och passar för grupper.

Kiinteistö Oy Aleksanteri

Aleksanterin Piha fungerar som ett centrum för musik och kultur. En scen kommer att byggas på gården, där är program varje kväll kl. 18. Locale har kundplatser (50 st) på gården, och galleriet samt andra företag på gården har öppet varje dag kl. 12-20.

Sinius

Kalevala muskel- och ledkorrigering, klassisk massage och vård av tuggmuskulaturen. Vårdrummet finns i Strömfors Bruk i den gamla fabriksbyggnaden.

Sola Voima – Christiana Aro-Harle

Tjänster på finska och engelska. Psykofysisk andningsterapi. Musikterapeut. Shamanistisk healer/instruktör över 30 år. Kreatör av healingtrumma. Folkkunskap. Ledare av seremoni-förflyttningsriter. Jord-skog handledning. Biskötare.

Mielikuvamatkaaja Oy

Färder till sinnet och bortom. Kursaktiviteter i eget kurscentrum Villa Iiris; kurser i andlig tillväxt bl.a. guidad meditation, NLP, hantverk- och konstkurser för grupper samt terapeutisk individuell träning.

Loviisan Jalkaterapia

Fotvård och fotterapi, fötternas välmående.

Wellsters Jooga- ja Kuntostudio

I vår hall för yoga och luftyoga i gamla Werkstaden är det möjligt att anordna kurser, lektioner och retreats. Fitnessstudion fungerar som ett privat gym och ger professionell träning i strävan mot en hälsosam livsstil.

Facebook

Instagram

Wellsters Retkeilyvälinevuokraus

Wellsters Oy’s LUONTO VOITTAA AINA ®-tjänst erbjuder dig, din familj och din grupp även utrustning för camping på egen hand. Beundra älvlandskapet från en kanot, kajak eller SUP-bräda. Du kan också erövra grusvägar och skogsstigar med en Fatbike.

Facebook

Instagram

Virtaus Consulting / Välfärdsutflykter i naturen nära dig

Naturutflykter för grupper som hjälper både kropp och själ. Vi rör oss i naturen nära Strömfors Bruk eller på åsen i Lovisa centrum. Vi gör återhämtande övningar genom att utnyttja element som finns i landskap och naturen.

Instagram

The Magical House of Love & Light

Holistiska behandlingar och kurser inom energimedicin.
Reiki- Prana-behandlingar, behandlingar inom traditionell kinesisk medicin, meditationer, trumning, forna esoteriska buddhistiska healingläror och en liten stenbutik.

Facebook

 

 

Wellsters Luonto- ja Jokiretket

LUONTO VOITTAA AINA ® -tjänst erbjuder dig, din familj och din grupp på autentiska och välbefinnande stärkande upplevelser. Vi guidar dig till att stärka dig själv genom skogens dofter, naturens ljud och Kymmeneälvs glittrande vatten.

Facebook

Instagram

Kauneus- ja Hiushoitola Jaana & Viivi

Den traditionella skönhetssalongen och frisörsalongen har funnits i Lovisa sedan 1983.
Företaget, som drivs av en mamma och dotter, erbjuder omfattande tjänster inom skönhets och välbefinnande från topp till tå.

Facebook

Instagram

Osteopatikliniken Aurinkotuuli

Topias Aro-Harle, D.O.
En osteopat behandlar människor med hälsan i fokus och medveten om att kroppen har förmågan att självläka samtidigt som man strävar efter att främja hälsa.
Specialkompetensen inkluderar bland annat kraniosakral osteopati, visceralk osteopati, biodynamisk osteopati och klassisk osteopati.

Spoil Me Loviisa

En liten och mysig familjevänlig frisörsalong nära Lovisa busstation.

Instagram

Fishing Taxi

Fishing Taxi erbjuder kryssningar från Skeppsbron ut på Lovisaviken, längre båtturer till skärgårdens bästa utflyktsmål och fiskeupplevelser arrangerade av en fiskeguide. Vi har en pontonbåt för 12 personer och en fiskebåt för en grupp på fyra personer.

Jalkojenhoito Jaana Antas

Hälsofrämjande fotvård i Lovisa och Lappträsk.