Gallerier och utställningar

Njut av kulturen i utställningslokalerna och gallerierna i Lovisa!

Art Gallery Loviisa

I april visas Niklas Rosenqvist, i maj visas Leena Raussi (också på restaurang Locale hela sommaren).

Temautställningar 2023: i juni är temat blommor, i juli är temat havet och i augusti är temat kaffekopp. Målningsevenemang på Aleksandersgården den 18-19 juli.

Galleri Emilie – Art & Shop Loviisa

Galleri Emilie kombinerar konstgalleri, rambutik, presentbutik och konstnären Kristina Elos ateljé. Galleriet ligger på utkanten av Saltbodan i gamla stan i Lovisa.

Facebook

Instagram

Kiinteistö Oy Aleksanteri

Aleksanterin Piha fungerar som ett centrum för musik och kultur. En scen kommer att byggas på gården, där är program varje kväll kl. 18. Locale har kundplatser (50 st) på gården, och galleriet samt andra företag på gården har öppet varje dag kl. 12-20.

Utställning om Sarvlax- en östnyländsk herrgård under 500 år

Välkommen på en utställning om livet på en herrgård under fem århundraden. Utställningen pågår från den 6 juli till den 4 augusti 2023 i den gamla rian på Stor-Sarvlaks gård.
Under sommarmånaden har du en unik möjlighet att bekanta dig med Sarvlax historia och de människor som levt och bott på gården sedan 1600-talet. Vi ställer ut bilder, kartor, möbler och föremål som återspeglar olika tidsepoker. Vi berättar om landbönder, torpare, gårdsfolket och godsägarna och om de näringar som bedrivits på gården och hur verksamheten på gården utvecklats genom tiden. Under utställningsmånaden har du också en möjlighet att lyssna till intressanta föredrag av bland annat prof. Henrik Meinander, FD Henrika Tandefelt, FD Alexandra Ramsay och prof. Lars Einarsson.
Observera att det inte är möjligt att besöka huvudbyggnaden medan utställningen pågår.
Utställningens öppethållningstider är 11.00-17.00 från tisdag till söndag (måndagar stängt)
Närmare information om möjligheten att förhandsboka grupper och kontaktupplysning till arrangörerna kommer snart.
Välkommen till Stor-Sarvlaks i sommar!

Studio Koskimies

Bildkonstnär Merita Koskimies öppnar en ateljéutställning i Lovisa gamla mejeri. Tusch och oljemålningar, samt monotypier. Utställningen är öppen från Eino Leino dagen (6.7.) fram till Tove Janssons och den finska konstens dag (9.8.)
Öppet 6.7.–9.8. 
ti-lö 12.00–14.00