Fritidstjänster

Augur - Kalastuspalvelu - Fiske guide - Fishin guide - Erik Herlevi

Augur Kalastuspalvelu

Fiskeutfärder med fiskeguiden Erik Herlevi i östra Nyland och stuginkvartering u Rönnäs. Se på en video här.

Butikmuseets Trädgård

Butikmuseets trädgård är en fin och inspirerande privat trädgård på 2000 m2 i Skinnarby på landsbygden i Lovisa. Man har uppfinningsrikt kombinerat återanvända material, naturväxer och prydnadsväxter. Trädgården är öppen året om. Även kurser.

Facebook

Instagram

Fishing Lords Oy

Fisketurer i skärgården, mat och boende.

Ketunpesä

Ketunpesä är ett verkstads som drivs av en kvinna. Här färdigställs bruks- och konstföremål i keramik i Vintage-stil och här ordnas det också kurser i välmående. Stilla och med mildhet.

Kino Marilyn

Kulturcentret Marilyn

Stämningsfull biograf från 1950-talet mitt i stan. Förutom dagliga filmvisningar erbjuder vi teaterföreställningar, konserter och andra kulturevenemang. I vår lobbyrestaurang kan du njuta av affisch- eller andra utställningar med ett glas vin. Vi arrangerar också privata visningar och andra evenemang. Vi har öppet inom visningstiderna, vanligtvis minst kl. 14-22 varje dag.

Facebook

Klassiset veneet - Klassiska båtar - Classical boats

Klassiska Båtar

Klassiska Båtar värnar träbåtstraditionen, seglar med klassiska båtar och medverkar i utvecklingen av Skeppsbron i Lovisa.

Loviisan Puutarhayhdistys – Lovisa trädgårdsförening

Lovisa trädgårdsförening arrangerar varje år evenemanget Lovisa öppna trädgårdar. År 2023 går evenemanget av stapeln 17–18.6 och 9.7 kl. 12-17. Det är 20 trädgårdar som deltar.

Facebook

Instagram

Meritorpan Huvilat

Meritorpan huvilat är belägna vid havet i Rönnäs, mittemellan Borgå och Lovisa.
Vi hyr ut fyra stygor, med totalt 18 bäddplatser. Till förfogande finns också en strandbastu för tio personer och en badtunna.

 

Natura Mare Tmi / Cafe Saga

Hos oss kan ni hyra kajak, kanot eller en kanot med elmotor. Vi erbjuder vägledning och transport av fordon till de närliggande stränder. Verksamheten ligger på en solid grund med fem års erfarenhet. För dem som behöver övernatta, finns det billiga lösningar.

Pihalla Oy / Eija’s Garden

Eija’s Garden är en upplevelse- och sinnesträdgård öppen för allmänheten. På plats finns butik och ett litet café. I trädgården finns naturområden och mindre tematrädgårdar. Ta med dig snacks så att du kan njuta längre av din dag i trädgården.

Strömfors Hyvinvointi Wellness / Hattarniemen Eräelämyskohde

Tentsile och inkvartering i tält för friluftsmänniskor i vårt friluftsmål Hattarniemi där man får slappna av i egen ro. Paddla eller traska till målet och njut av att äta ute i naturen, att simma, bastu och vackra vyer från strandklipporna vid Kymijoki. Fråga mer om våra paket!

Virtaus Consulting / Välfärdsutflykter i naturen nära dig

Naturutflykter för grupper som hjälper både kropp och själ. Vi rör oss i naturen nära Strömfors Bruk eller på åsen i Lovisa centrum. Vi gör återhämtande övningar genom att utnyttja element som finns i landskap och naturen.

Instagram

Laawu Wellsters

Laawu är byggt på en flotte och  är ett inhemskt, trendigt och ekologiskt boende. Här kan du lätt stanna upp, fokusera på tystnaden och naturens ljud.
Kombinera ett ljuvligt äventyr och en unik upplevelsenatt i Strömfors Bruks underbara älvlandskap.

Facebook

Instagram

Wellsters Jooga- ja Kuntostudio

I vår hall för yoga och luftyoga i gamla Werkstaden är det möjligt att anordna kurser, lektioner och retreats. Fitnessstudion fungerar som ett privat gym och ger professionell träning i strävan mot en hälsosam livsstil.

Facebook

Instagram

Wellsters Luonto- ja Jokiretket

LUONTO VOITTAA AINA ® -tjänst erbjuder dig, din familj och din grupp på autentiska och välbefinnande stärkande upplevelser. Vi guidar dig till att stärka dig själv genom skogens dofter, naturens ljud och Kymmeneälvs glittrande vatten.

Facebook

Instagram

Wellsters Retkeilyvälinevuokraus

Wellsters Oy’s LUONTO VOITTAA AINA ®-tjänst erbjuder dig, din familj och din grupp även utrustning för camping på egen hand. Beundra älvlandskapet från en kanot, kajak eller SUP-bräda. Du kan också erövra grusvägar och skogsstigar med en Fatbike.

Facebook

Instagram

LoviSavi

Keramikverkstad i hjärtat av Lovisa

Keramikverkstad i hjärtat av Lovisa! Lovisavi erbjuder bl.a. kurser för keramik-intresserade nybörjare och öppen verkstads-verksamhet för mer erfarna. Vi håller också en liten hantverksbutik öppen då vi är på plats i verkstaden.

Till LoviSavi är alla keramikens vänner välkomna med låg tröskel. Välkommen på kurs, öppen verkstad eller på uppköp!