Familjen Kantola

Kaisa och Riku längtade efter en mer rofylld barnfamiljsvardag.

Läs mer

Anne-Mari

Esbobon slår ner bopålarna på drömmarnas stugtomt i Liljendal.

Läs mer

Fanny

I Lovisa är möjligheterna till motion både mångsidiga och förmånliga.

Läs mer

Familjen Laakkonen

Livet i ett litet hus i Israelsskogen

Läs mer

Bygg i byarnas stad

Vill du bygga ett eget hem i byarnas stad? Lovisa stad säljer och hyr tomter i byarna och på andra områdena. Bekanta dig med tomtområdena och kontrollera den realtida reserveringssituationen på Lovisa tomttjänst.

Drottningstranden

Drottningstranden är ett nytt bostadsområde som byggs upp mellan Lovisaviken och Skärgårdsvägen. Det som gör Drottningstranden exceptionellt är hamnområdets torg, småbåtshamnen och strandens vida grönområden med de vackra promenadstråkarna. Inalles finns det nästan två kilometer av havsstrand.

Projektet drömmarnas timmerhus

Trettioåriga Milla och Markku Vahtilas största dröm var att flytta från Helsingfors till landet till ett eget gammalt timmerhus. Drömmen blev verklighet när de köpte ett hus byggt 1917 i Malmgård. Ödet hade dock andra planer: huset förstördes i en eldsvåda. Nu bygger Milla och Markku sin dröm på nytt på samma tomt dit ett gammalt timmerhus flyttas. Följ paret Vahtilas husprojekt i deras vloggar.

Bekanta dig med Lovisabor!

Vi frågade invånare i Lovisa varför de trivs så bra i sin hemstad. Fler invånarberättelser hittar du här.

Byskolor & centrumskolor

Lovisa ligger bara 84 kilometer från Helsingfors då du tar motorvägen. Staden har cirka 15 000 invånare, det finns gott om plats och natur för alla. Byarna utanför stadskärnan är livskraftiga och har en stark sammanhållning. I flera byar finns byskolor. Ett modernt nybygge i timmer har uppförts i Forsby i anslutning till Forsby skolas gamla byskola. Högstadiet i centrum, Lovisavikens skola är också byggt i trä. Skolan blev färdigt i årsskiftet 2019-2020.