Hanna

Hanna Laakkonen byggde ett litet hus i Israelsskogen i Forsby åt sig själv och sina barn.

Läs mer

Anne-Mari

Esbobon slår ner bopålarna på drömmarnas stugtomt i Liljendal.

Läs mer

Kallionpäät

Fyrabarnsfamiljen uppskattar byskolan och den fungerande hälsovården.

Kolla mer

Fanny

I Lovisa är möjligheterna till motion både mångsidiga och förmånliga.

Läs mer

Tomtrea i byarna!

Vill du bygga ett eget hem i byarnas stad? Lovisa stad säljer tomter i byarna till kampanjpris fram till slutet av 2020. I Forsby och Israelsskogen får du 30 procent rabatt och i de andra byarna får du köpa tomt till halva priset. Bekanta dig med vårt utbud.

Drottningstranden

Drottningstranden är ett nytt bostadsområde som byggs upp mellan Lovisaviken och Skärgårdsvägen. Det som gör Drottningstranden exceptionellt är hamnområdets torg, småbåtshamnen och strandens vida grönområden med de vackra promenadstråkarna. Inalles finns det nästan två kilometer av havsstrand.

Bekanta dig med Lovisabor!

Vi frågade invånare i Lovisa varför de trivs så bra i sin hemstad. Fler invånarberättelser hittar du här.

Byskolor & centrumskolor

Lovisa ligger bara 84 kilometer från Helsingfors då du tar motorvägen. Staden har cirka 15 000 invånare, det finns gott om plats och natur för alla. Byarna utanför stadskärnan är livskraftiga och har en stark sammanhållning. I flera byar finns byskolor. Ett modernt nybygge i timmer har uppförts i Forsby i anslutning till Forsby skolas gamla byskola. Högstadiet i centrum, Lovisavikens skola är också byggt i trä. Skolan blev färdigt i årsskiftet 2019-2020.