Annan service

Agricola Svenska Församling

En församling med verksamhet för alla åldrar, t.ex. klubbar, café och körer för barn, unga och vuxna. Vi har ett rikt gudstjänstliv i våra kyrkor och kapell. Vi finns i skärgården, på landsbygden och i stadsmiljö. Mera om församlingen och vår verksam

Facebook

Instagram

Bisponsor

Som bisponsor får du bekanta dig med den fantastiska världen av bin genom ett besök i bisamhället. Du får också smaka på läcker sponsorhonung! Palvelemme myös suomeksi!

Butikmuseets Trädgård

Butikmuseets trädgård är en fin och inspirerande privat trädgård på 2000 m2 i Skinnarby på landsbygden i Lovisa. Man har uppfinningsrikt kombinerat återanvända material, naturväxer och prydnadsväxter. Trädgården är öppen året om. Även kurser.

Facebook

Instagram

Design Anna P / Trädgårdsservice och Närproducerade Snittblommor

Design Anna P erbjuder mångsidiga trädgårdstjänster: trädgårdsplanering, landskapsarkitektur och trädgårdsskötsel. Som tilläggstjänst slowflower-snittblommor odlade på öppenmark och trädgårdstillbehör av hög kvalitet.

Instagram

Ekokampaamo Indryan

Ekofrisörsalong Indryan är en barberare och ekofrisörsalong i centrum av Lovisa. Vi erbjuder barberings- och frisörstjänster, med ekologiska produker, bl.a. hårklippning, hårfärgning med växtfärger m.m. Naturkosmetik till salu.

Facebook

Instagram

Galleri Emilie – Art & Shop Loviisa

Galleri Emilie kombinerar konstgalleri, rambutik, presentbutik och konstnären Kristina Elos ateljé. Galleriet ligger på utkanten av Saltbodan i gamla stan i Lovisa.

Facebook

Instagram

Guide och programservice Marjut Ståhls

Guidning, dramaguidning och musiktjänst.

Året om 24/7.

Kakkupiha

Beställingskakor och små salta produkter för konsumenter och företag. Bageri & affär, på sommaren gårdscafé.

Facebook

Instagram

Klassiset veneet - Klassiska båtar - Classical boats

Klassiska Båtar

Klassiska Båtar värnar träbåtstraditionen, seglar med klassiska båtar och medverkar i utvecklingen av Skeppsbron i Lovisa.

Ketunpesä

Ketunpesä är ett verkstads som drivs av en kvinna. Här färdigställs bruks- och konstföremål i keramik i Vintage-stil och här ordnas det också kurser i välmående. Stilla och med mildhet.

Kiinteistö Oy Aleksanteri

Aleksanterin Piha fungerar som ett centrum för musik och kultur. En scen kommer att byggas på gården, där är program varje kväll kl. 18. Locale har kundplatser (50 st) på gården, och galleriet samt andra företag på gården har öppet varje dag kl. 12-20.

Kino Marilyn

Kulturcentret Marilyn

Stämningsfull biograf från 1950-talet mitt i stan. Förutom dagliga filmvisningar erbjuder vi teaterföreställningar, konserter och andra kulturevenemang. I vår lobbyrestaurang kan du njuta av affisch- eller andra utställningar med ett glas vin. Vi arrangerar också privata visningar och andra evenemang. Vi har öppet inom visningstiderna, vanligtvis minst kl. 14-22 varje dag.

Facebook

Krinti - kauppa - butik - shop

Krinti

Krinti är en lanthandel som erbjuder både gamla och nya personliga varor. Förutom butiken omfattar våra tjänster klädsel, restaurering och inredningsplanering. Hos oss kan du få högkvalitativa inreningstyger och tapeter som beställningsvaror.

Instagram

 

Laivamedia

Vi har över 40 års erfarenhet av att skapa videor, innehåll för olika publiceringskanaler, livestreaming, reklamfilmer, innehåll för social media, 360°-innehåll samt berättande och byggande av varumärken.

 

 

Lasikissat

Glasprodukter, plastprodukter. Specialprodukter levereas på beställning.

LKV Leena Lindroos Oy “Hemma”

Fastighets- och hyresförmedling med lång yrkeskunskap och kärlek till Lovisa.

Loviisan Puutarhayhdistys – Lovisa trädgårdsförening

Lovisa trädgårdsförening arrangerar varje år evenemanget Lovisa öppna trädgårdar. År 2023 går evenemanget av stapeln 17–18.6 och 9.7 kl. 12-17. Det är 20 trädgårdar som deltar.

Facebook

Instagram

Lovisa Kafferosteri

Personligt kafferosteri med skräddarsytt Kvalitetskaffe 🙂 Rosteriet vann tredje plats i årets tävling för filterkaffe. Rosteriet har en trevlig cafévagn som cirkulerar på evenemang i Lovisa och finns annars på torget. Från vagnen säljs olika kaffe, till exempel café latte, espresso, filtrerat kaffe, o.s.v. Man kan även köpa kaffe förpackningar från vagnen.

Snapchat @lovisakaffe

Facebook

Instagram

mari’s sytjänst

Jag erbjuder en mängd olika sömnadstjänster, lappning, inredningssömnad och skräddarsydda arbeten. Jag fixar även båtpresenningar och lädersömnad går också bra. Hantverk, så som smycken, finns också till salu.

Instagram

Mittatilausompelua, korjausompelua, sisustusompelua ja kangasmyyntiä

M-Yachts Oy Ab

Varv med full service i Valkom vid havet, en timmes bilfärd från Helsingfors. Det bästa alternativet för dig och din båt. Möjlighet att också hyra säsongsplatser till sommaren.

Facebook

Instagram

Neste K Loviisa Ankkurituuli

Bensinstation, butik, caravanparkering, restaurang, Kotipizza, café, catering och take away.

Carvanparkering:   Elplatserna kostar 19,90€/ dygnet. incl. serviceskåpets utbud, vatten och tömning av sept. och vatten. Platserna kan fås under öppethållning; vardag. 6-22 lö. 7-22 och sö. 8-22.

OP Länsi-Kymi

Länsi-Kymen Osuuspankki är ett regionalt finansbolag som erbjuder bank- och försäkringstjänster i östra Nyland och västra Kymmenedalen. Vårt huvudsakliga verksamhetsområde omfattar städerna Lovisa och Kouvola samt kommunerna Lappträsk och Miehikkälä.

Facebook

Instagram

Saaristotalkkari Skärigåsisen

Skärigåsisen gör trädgårdsarbeten och hemstädning. I skärgården och på fastlandet. Vårstädningen på stugan eller gårdsstädningen hör till jobbeskrivningen.

 

Scandia Rent

Vi erbjuder hyresbilar 24/7 för alla behov. Om du behöver en liten eller stor personbil, en behändig paketbil eller minibuss – du hittar dem hos oss!

Scandia Rent är  en 100% finländsk biluthyrningskedja.

 

Sola Voima – Christiana Aro-Harle

Tjänster på finska och engelska. Psykofysisk andningsterapi. Musikterapeut. Shamanistisk healer/instruktör över 30 år. Kreatör av healingtrumma. Folkkunskap. Ledare av seremoni-förflyttningsriter. Jord-skog handledning. Biskötare.

Strömfors Hyvinvointi Wellness / Hattarniemen Eräelämyskohde

Tentsile och inkvartering i tält för friluftsmänniskor i vårt friluftsmål Hattarniemi där man får slappna av i egen ro. Paddla eller traska till målet och njut av att äta ute i naturen, att simma, bastu och vackra vyer från strandklipporna vid Kymijoki. Fråga mer om våra paket!

Suurkirppis

På Lovisa 1 050 m2 stora jätteloppmarknad hittar du en ansenlig mängd möbler, antiker, vitvaror, elektronik och design förutom den normala loppmarknadsverksamheten.

LoviSavi

Keramikverkstad i hjärtat av Lovisa

Keramikverkstad i hjärtat av Lovisa! Lovisavi erbjuder bl.a. kurser för keramik-intresserade nybörjare och öppen verkstads-verksamhet för mer erfarna. Vi håller också en liten hantverksbutik öppen då vi är på plats i verkstaden.

Till LoviSavi är alla keramikens vänner välkomna med låg tröskel. Välkommen på kurs, öppen verkstad eller på uppköp!