Upplev den flytande Kronobron!

Asuntomessut Bostadsmässan

Den flytande Kronobron förenar Lovisas bildsköna historiska nedre stad med Bostadmässområdet. Bron erbjuder en unik havsnära upplevelse för alla sinnen. På Drottningstranden kantas brofästet av det flytande huset Lovisea och konstverket Lovisa dropparna.

Som en smarrig efterrätt för mässan rekommenderar vi en promenad över Kronobron till Lovisa centrum för att njuta av allt som Lovisa har att erbjuda! Vid Ljuvliga Lovisa-containern får du bra tips varje dag klockan 10–18 så länge Bostadsmässan pågår.

Efter en underbar liten rundtur är du framme vid Lovisa torg. Där kan du från och med klockan 12 stiga på mässbussen som för dig tillbaka till mässparkeringen. Torget ligger cirka 550 meter ifrån porten till bron. 

Om du rör dig till fots kan du även anlända till Bostadsmässan via bron genom den automatiska porten i Strandparkens Rosenstrand men det fodrar att du köpt biljetten på förhand. Tyvärr kommer man inte igenom den roterande porten med till exempel barnvagn och rullstol.

Observera att det inte finns parkeringsplatser vid bron. Parkeringsområdet ligger på Direktörsvägen 2, på cirka 2,7 km avstånd från bron. 

Bostadsmässan i Lovisa pågår 7.7.–6.8.2023. Efter mässan kan du besöka Kronobron och Drottningstranden utan inträdesavgift.