Iveruksen arvoituksessa museokävijöistä tulee salapoliiseja

Tule perheen tai kaveriporukan kanssa museoon ratkaisemaan Iveruksen arvoituksia!

Loviisan kaupungin museon ensimmäinen intendentti, omaperäinen Tri Jedvard D:sson Iverus on piilottanut museoon arvoituksia. Pulmien ratkaisemiseen ei tarvita faktatietoa, sen sijaan harjoitellaan yhteistyötaitoja sekä havainnointi- ja päättelykykyä.

– Pitää osata käyttää käsiään ja aivojaan, digitaalisista välineistä ei tällaisissa pulmatehtävissä ole apua, Arhi Christensen toteutuksen takana olevasta Room Escape Running Rabbit –pakohuoneyrityksestä sanoo. Vaikka yrityksellä on paljon kokemusta erilaisten pakohuoneiden ja pulmaratojen tekemisestä, Komendantintalo on ensimmäinen kerta, kun Christensen tekee tehtäviä sisämuseoon. Pulmarata on enimmäkseen Komendantin vintillä museon kolmannessa kerroksessa, jossa muutenkin saa tutkia historiaa kaikilla aisteilla.

Iveruksen arvoitus on suunniteltu nimenomaan nuoria silmällä pitäen. Mutta se sopii myös aikuisille – miksei vaikkapa TYKY-päivää voisi viettää museossa? Museosta toivotaan, että ihmiset voivat tulla museoon pitämään hauskaa.

– Museoihmisenä en ymmärrä miksi jotkut luulevat museon olevan tylsä paikka, sillä meillä on täällä museossa superhauskaa, sanoo museointendentti Ulrika Rosendahl. Museossa on myös mysteerin lisäksi yhä museohiiriä piilossa kaikkein pienimpien museovieraiden iloksi.

Iveruksen arvoitus sopii 2-6 hengen porukoille, n. 12-vuotiaasta ylöspäin, jos on aikuisia mukana myös nuoremmille.