Kirjastot ja aukioloajat

 

Helle – uusi kirjastokimppa

Kaksitoista uusmaalaista kuntaa on tiivistämässä kirjastoyhteistyötään ja vaihtamassa kirjastojärjestelmää. Uudelle kimpalle tulee yhteinen verkkokirjasto. Kimpan nimeksi on valittu Helle.

Kunnat liittyvät uuteen kimppaan vaiheittain vuosien 2017-2018 aikana, samalla kun ne uusivat kirjastojärjestelmänsä. Ensimmäisessä vaiheessa kimpan muodostivat itäiseltä Uudeltamaalta Askola, Pornainen, Porvoo ja Sipoo. Nyt siihen liittyvät Loviisa, Lapinjärvi, ja Myrskylä. Myöhemmin liittyvät muut: Pukkila, Hanko, Inkoo, Raasepori ja Siuntio.

Jatkossa Uusmaalaiset voivat asioida yhteisellä kortilla kaikkien näiden kuntien kirjastoissa.

Uusia palveluja ovat esim. oman lainahistorian näkeminen sekä mahdollisuus koota listoja omista suosikkiteoksista. Uutta on myös mahdollisuus varausten keskeyttämiseen, eli esim. lomansa aikana,  varauksen voi keskeyttää väliaikaisesti ja siitä huolimatta paikka varausjonossa säilyy.

Kirjaston käyttösäännöt, laina-ajat ja maksut muuttuvat ja ovat yhteinäisiä kaikkien Helle-kirjastojen kanssa.

Helle-kirjastojen käyttösäännöt, laina-ajat ja maksut

Helle verkkokirjasto

Pääkirjasto

Pääkirjasto avaa perjantaina 29.6.2018 kello 10 osoitteessa Kuningattarenkatu 3. Kesän aukioloajat ovat maanantai–torstai kello 11–18 ja perjantai kello 10–16. Syyskuusta lähtien kirjasto on auki myös lauantaisin.

Jos sinulla on noudettavia varauksia jotka haluat noutaa ennen perjantaita, ota yhteyttä kirjastoon, puh. 044 723 0242.

 

Avoinna 29.6 lähtien:

ma – to   11 – 18

pe    10 – 16

 

 

Liljendalin lähikirjasto

Liljendalin kirjasto on nyt myös omatoimikirjasto.

Avoinna:
henkilökunta paikalla
ma, pe  12 – 15
ti  9 – 15
ke 16 – 19

omatoimikäyttö
ma – pe  7 – 21
la – su  9 – 19

 

Omatoimikirjastoa saavat käyttää kaikki, joilla on Loviisan kirjastokortti ja siihen kuuluva tunnusluku (ainoastaan numeroita). Asiakas pääsee omatoimikirjastoon syöttämällä ulko-oven olevaan lukijaan korttinsa ja tunnusluvun.

Kirjastossa voi lainata ja palauttaa automaateilla, noutaa varauksia, lukea kirjaston aineistoja ja käyttää tietokoneita.

Omatoimikirjaston asiakkaat rekisteröityvät järjestelmään ja kirjastotiloja valvotaan kameroilla. Jokaisen sisääntulijan tulee kirjautua sisään. Lapset voivat kuitenkin tulla vanhempiensa seurassa ilman kirjautumista.

 

Pernajan lähikirjasto

Kirjaston yhteydessä toimii myös asiamiesposti.

Avoinna:
ma – to  12 – 18
pe  10 – 15         

 

 

Tesjoen lähikirjasto

Kirjaston yhteydessä toimii myös asiamiesposti.

Avoinna:
ma, ke, to  14 – 19
ti  11 – 16
pe  11 – 15

 

 

Kirjastoauto

Kirjastoauton aikataulu

 

Auto ajaa yhtä reittiä parittomina viikkoina ja toista parillisina viikkoina. Kirjastoauton saapumisajat ja -päivämäärät löytyvät myös pysäkeiltä ja alla olevasta kartasta.

Alla olevaan karttaan on merkitty Loviisan kirjastot ja kirjastoauton pysäkit. Klikkaamalla linja-auton kuvaa saat tarkempaa tietoa pysäkin sijainnista ja kirjastoauton saapumisesta.

Näytä Loviisan kirjastoauto/Bokbussen i Lovisa suuremmalla kartalla