Kirjastot ja aukioloajat

 

Helle – uusi kirjastokimppa

Kaksitoista uusmaalaista kuntaa on tiivistämässä kirjastoyhteistyötään ja vaihtamassa kirjastojärjestelmää. Uudelle kimpalle tulee yhteinen verkkokirjasto. Kimpan nimeksi on valittu Helle.

Kunnat liittyvät uuteen kimppaan vaiheittain vuosien 2017-2018 aikana, samalla kun ne uusivat kirjastojärjestelmänsä. Ensimmäisessä vaiheessa kimpan muodostivat itäiseltä Uudeltamaalta Askola, Pornainen, Porvoo ja Sipoo. Nyt siihen liittyvät Loviisa, Lapinjärvi, ja Myrskylä. Myöhemmin liittyvät muut: Pukkila, Hanko, Inkoo, Raasepori ja Siuntio.

Jatkossa Uusmaalaiset voivat asioida yhteisellä kortilla kaikkien näiden kuntien kirjastoissa.

Uusia palveluja ovat esim. oman lainahistorian näkeminen sekä mahdollisuus koota listoja omista suosikkiteoksista. Uutta on myös mahdollisuus varausten keskeyttämiseen, eli esim. lomansa aikana,  varauksen voi keskeyttää väliaikaisesti ja siitä huolimatta paikka varausjonossa säilyy.

Kirjaston käyttösäännöt, laina-ajat ja maksut muuttuvat ja ovat yhteinäisiä kaikkien Helle-kirjastojen kanssa.

Helle-kirjastojen käyttösäännöt, laina-ajat ja maksut

Helle verkkokirjasto

Kirjastot ovat kiinni 13 – 20.5.2018 kirjastojärjestelmän päivityksen takia

Helle-kirjastokimpan kirjastojärjestelmän versionvaihdoksen vuoksi kirjastot ovat pääsääntöisesti kiinni
13 – 20.5.2018. Myös Helle-verkkokirjasto on poissa käytöstä sulun aikana.
Monessa kirjastossa palautusluukku on käytössä myös sulun aikana, mutta palautukset rekisteröidään vasta kirjastojen avauduttua 21.5.2018. Lainattu aineisto ei eräänny kirjastojen ollessa suljettuina.

Loviisan pääkirjasto on suljettu. Lehtilukusali on auki Kumppanuustalo Kulmassa arkisin klo 10–14.
Liljendalin kirjasto on kokonaan suljettu, myös omatoimikirjasto ja palautusluukku.
Pernajan ja Tesjoen kirjastot ovat kiinni. Asiamiespostit ja lehtilukusalit ovat avoinna normaalisti.
Kirjastoauto ei kulje.

Pääkirjasto

Loviisan pääkirjasto on tällä hetkellä avoinna kahtena päivänä viikossa. Syynä aukioloaikojen supistamiseen ovat pääkirjaston sisäilmaongelmat, joiden takia henkilökunta siirtyy osittain työskentelemään lähikirjastoissa ja muissa väistötiloissa.

Avoinna:

ti  10 – 19
la  10 – 15

 

3.1.2018 lähtien pääkirjaston sanomalehdet sijaitsevat kumppanuustalo Kulmassa (Sibeliuksenkatu 3). Kulma on auki joka arkipäivä klo 10-14.

Pääkirjastossa voit edelleen lukea sanomalehtiä asiakaspäätteellä ePress-palvelun kautta kirjaston aukioloaikoina. ePress-palvelua voit käyttää myös Lovinfon (Mariankatu 12 A) asiakaspäätteellä. Lovinfo on auki arkipäivisin klo 9-16.

Paikallislehdet Loviisan Sanomat, Östnyland ja Nya Östis on luettavissa paperilehtisinä sekä Kulmassa että pääkirjastossa.

Väliaikainen lehtilukusali toimii Kulmassa siihen saakka kunnes pääkirjasto saa käyttöönsä väistötilat ja on auki taas normaalisti.

 

 

Liljendalin lähikirjasto

Liljendalin kirjasto on nyt myös omatoimikirjasto. Kirjasto palvelee sinua joka päivä!

Avoinna:
henkilökunta paikalla
ma, pe  12 – 15
ti  9 – 15
ke 16 – 19

omatoimikäyttö   (ei toimi tällä hetkellä teknisten ongelmien takia)
ma – pe  7 – 21
la – su  9 – 19

 

Omatoimikirjastoa saavat käyttää kaikki, joilla on Loviisan kirjastokortti ja siihen kuuluva tunnusluku (ainoastaan numeroita). Asiakas pääsee omatoimikirjastoon syöttämällä ulko-oven olevaan lukijaan korttinsa ja tunnusluvun.

Kirjastossa voi lainata ja palauttaa automaateilla, noutaa varauksia, lukea kirjaston aineistoja ja käyttää tietokoneita.

Omatoimikirjaston asiakkaat rekisteröityvät järjestelmään ja kirjastotiloja valvotaan kameroilla. Jokaisen sisääntulijan tulee kirjautua sisään. Lapset voivat kuitenkin tulla vanhempiensa seurassa ilman kirjautumista.

 

Pernajan lähikirjasto

Kirjaston yhteydessä toimii myös asiamiesposti ja lähipalvelupiste.

Avoinna:
ma – to  12 – 18
pe  10 – 15

 

 

Tesjoen lähikirjasto

Kirjaston yhteydessä toimii myös asiamiesposti.

Avoinna:
ma, ke, to  14 – 19
ti  11 – 16
pe  11 – 15

 

 

Kirjastoauto

Kirjastoauton aikataulu

Kirjastoauto ei aja 14-18.5 järjestelmävaihdon takia

Kirjastoauto on lomalla  6-8.6.

Auto ajaa yhtä reittiä parittomina viikkoina ja toista parillisina viikkoina. Kirjastoauton saapumisajat ja -päivämäärät löytyvät myös pysäkeiltä ja alla olevasta kartasta.

Alla olevaan karttaan on merkitty Loviisan kirjastot ja kirjastoauton pysäkit. Klikkaamalla linja-auton kuvaa saat tarkempaa tietoa pysäkin sijainnista ja kirjastoauton saapumisesta.

Näytä Loviisan kirjastoauto/Bokbussen i Lovisa suuremmalla kartalla