Varhaiskasvatukseen hakeminen ja sähköinen asiointi

eVarhaiskasvatuspalvelu on Loviisan kaupungin varhaiskasvatuksen suojattu sähköisen asioinnin maksuton palvelu.

Sähköistä asiointia käytetään verkkoportaalin kautta. Palvelun käyttämiseen tarvitaan pankin myöntämä henkilökohtainen verkkopankkitunnus tai mobiilivarmenne. Näiden avulla kirjaudutaan verkkoportaaliin.

Loviisan kaupungin eVarhaiskasvatuspalveluihin kuuluvat

  • varhaiskasvatushakemus
  • hoitoaikojen ilmoittaminen sähköisesti
  • sähköiset päätökset (sijoituspäätös, maksupäätös).

Varhaiskasvatukseen hakeminen

Kunnallista varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympäri vuoden. Toiveet huomioidaan ja yritämme löytää lapsen tarpeita parhaiten tukevan ratkaisun.
Kesken toimintakauden ryhmät ovat usein täynnä, eikä paikkaa toivomasta paikasta välttämättä löydy. Toiveiden toteuttaminen on helpompaa, kun jättää hakemuksen vähintään neljä kuukautta ennen suunniteltua aloitusaikaa. Kiireellisissä tilanteissa (jos työllistyy tai saa opiskelupaikan yllättäen) hakemusten käsittelyaika on kaksi viikkoa. Varhaiskasvatusyksikön johtajalta saa ajankohtaista tietoa vapaista paikoista.

Hakemus täytetään sähköisessä asiointipalvelussa. Paperisia hakulomakkeita saa asiakaspalvelutoimisto Lovinfosta; puh. 019 555 555, lovinfo@loviisa.fi. Päätös lähetetään sähköisesti perheen ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Jos haluaa tehdä muutoksia jo lähetettyyn hakemukseen, ole yhteydessä varhaiskasvatusyksikön johtajaan.

Varhaiskasvatuksen tietovaranto Vardaan tallennetaan varhaiskasvatuksessa olevien lasten ja huoltajien tietoja. Enemmän tietoa Vardasta löytyy täältä.

Hoitoaikojen ilmoittaminen

  • Varaa hoitoajat eVarhaiskasvatus-palvelun kautta viimeistään maanantaina klo 23.00 mennessä kaksi viikkoa ennen hoidon tarvetta.
  • Jo ilmoitettuihin hoitoaikoihin voi tehdä muutoksia aina hoitoviikkoa edeltävän viikon maanantaihin asti. Jos järjestelmä on jo suljettu, muutoksista voi ilmoittaa suoraan varhaiskasvatusryhmän henkilökunnalle. Viikkoa ennen työntekijöiden työvuorot vahvistetaan, joten tieto lapsen läsnäolon ajoista ovat tärkeä tieto. Ohjelma muistuttaa varauksesta huoltajia, jotka ovat ilmoittaneet sähköpostiosoitteensa, kaksi päivää ennen hoitoaikojen ilmoittamisen sulkemista.
  • Kerralla voi ilmoittaa usean viikon hoitoajat. Ohjelma muistuttaa kuitenkin viikoittain hoitoaikojen ilmoittamisesta, mutta sen muistutuksen voi sivuttaa.
  • Merkitse myös lapsen mahdolliset vapaapäivät.
  • Jos hoitoaikoja ei ole varattu määräaikaan mennessä, varhaiskasvatusyksikön henkilökunta varaa lapselle hoitoajat jokaiselle päivälle keskimääräisen tuntimäärän mukaan klo 8-16 välille. Tämä tuntimäärä lasketaan mukaan ilmoitettuun tuntimäärään.
  • Jos varattu tuntiraja kuukaudessa ylittyy, lapsen varhaiskasvatuksen läsnäolon keskimääräinen aika tarkistetaan kolmen kuukauden aikana. Jos ylitys on jatkuvaa, lapsen varhaiskasvatusmaksu muuttuu seuraavaan maksuluokkaan.