Loviisan vierasateljee

Loviisan vierasateljee on yksi maamme vanhimmista kansainvälisistä residenssiohjelmista. Vuodesta 1995 lähtien vierasateljeessa on työskennellyt yli sata taiteilijaa Baltiasta, Pohjoismaista ja muualta maailmasta.

Eri alojen taiteilijoiden vierailuajat Loviisan vierasateljeessa vaihtelevat kahdesta kuuteen kuukauteen. Työskentely ateljeessa perustuu kunkin taiteilijavieraan omaan työsuunnitelmaan.

Tähän mennessä taiteilijavieraat ovat järjestäneet yli 50 paikallista taidenäyttelyä, Poetry Slam- tai kirjallisuusiltaa, Open Studio -tapahtumaa, performanssia, konserttia ynnä muuta tilaisuutta. Lisäksi vierasateljeen taiteilijat ovat opettaneet paikallisissa kouluissa, sekä luennoineet, järjestäneet näyttelyitä ja tapahtumia Porvoossa, Helsingissä, Lahdessa, Tampereella, Jyväskylässä, Fiskarsissa, Turussa, Tukholmassa ja Tallinnassa.

Kuvataiteen teosten lisäksi vierasateljeessa on syntynyt runoteoksia, romaaneja, performansseja, installaatioita, taideteollista muotoilua ja lukuisia sävellyksiä.

Loviisan kaupungin taidekokoelma on karttunut lähes sadalla ateljeella syntyneellä teoksella, joista suurin osa on sijoitettu kaupungin julkisiin tiloihin. Paikallisen aktiivisuuden ja verkostoitumisen lisäksi vierasateljeeaika on tukenut taiteilijoiden ammatillista kehittymistä sekä parantanut heidän toimintaedellytyksiään.

Loviisan vierasateljeen toiminta lakkaa 31.12.2021.

Lisätietoja:

Jouni Jäppinen
FM, taiteilijatuottaja

Puh.  +358 50 355 5701
jouni@jappinen.fi

Loviisa Artists’ Studio