Lainaus, varaus ja uusiminen

Voit varata aineistoja ja uusia lainoja Helle-verkkokirjastossa. Kirjaudu sisään kirjastokorttisi numerolla sekä tunnusluvulla. Tunnusluvun saat kirjastosta. Kun teet varauksen, valitse, mistä kirjastosta noudat aineiston. Kun varaamasi aineisto on tullut kirjastoon ja voit noutaa sen, saat ilmoituksen siitä valintasi mukaan sähköpostilla, tekstiviestillä tai kirjeellä. Tästä linkistä pääset Helle-verkkokirjastoon

   Lainojen uusiminen puhelimitse:  044 723 0242

Neuvonta, tiedonhaku ja tiedustelut:  044 723 0242

 

Kirjastokortti:

Tarvitset kirjastokortin aineistojen lainaamiseen, uusimiseen ja varaamiseen. Voit lainata samalla kirjastokortilla aineistoa kaikista Helle-kirjastoista. Joidenkin kirjaston palveluiden käyttämiseen tarvitset kortin lisäksi myös tunnusluvun, jonka saat kirjastosta.

Lapsella voi olla oma kirjastokortti. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Sen jälkeen annetusta kortista peritään maksu.  Alle 15-vuotias lapsi tarvitsee korttia varten huoltajan kirjallisen suostumuksen.

Päiväkoti, koulu, oppilaitos tai muu yhteisö voi saada yhteisökortin. Yhteisökorttia varten tarvitaan yhteisön yhteystiedot ja lupa, jonka on allekirjoittanut yhteisön vastuuhenkilö.

Olet vastuussa aineistosta, jonka olet lainannut. Jos aineisto on lainattu alle 15-vuotiaan kirjastokortilla, aineistosta on vastuussa huoltaja. Yhteisökortin käytöstä on vastuussa yhteisö, joka käyttää korttia.
Jos kirjastokorttisi katoaa, ilmoita siitä heti kirjastoon. Kun olet tehnyt ilmoituksen kortin katoamisesta, et ole enää vastuussa aineistosta, joka on lainattu kadonneella kirjastokortilla ilmoituksesi jälkeen.

Lisätietoa kirjastokortista, kirjastokorttihakemukset sekä käyttösäännöt löydät Helle-verkkokirjastosta.