Avoin varhaiskasvatus

Avoimen varhaiskasvatuksen toiminta on suunnattu lapsille ja heidän perheilleen. Loviisan kaupungin avointa varhaiskasvatusta tarjoaa avoin päiväkoti Treffis.

Treffis

Treffis on Loviisan kaupungin avoin päiväkoti, joka tarjoaa kaksikielistä varhaiskasvatustoimintaa 0 – 5 vuotiaille kotihoidossa oleville lapsille. Osallistuminen edellyttää vanhemman tai hoitajan osanottoa. Toimintaan voi osallistua oma aikataulun mukaan ilman ennakkoilmoittautumista (lisäohjelma voi poiketa tästä käytännöstä).

Treffiksen toiminta on pääasiassa arkipäivisin ja maksuton. Joskus järjestetään lisäohjelmaa, joka saattaa olla maksullista. Siitä ilmoitetaan erikseen.

Toimintapaikat vaihtelevat ja sijaitsevat eri puolilla kaupunkia. Ohjelma löytyy peda.net/Loviisa verkkosivulta ja Facebook: Avoinpäiväkoti Treffis

Treffis on turvallinen paikka, jossa lapsi vanhempineen kohdataan heidän omalla äidinkielellään (suomi/ruotsi). Toiminta on suunniteltu Loviisan kaupungin varhaiskasvatussuunnitelman mukaan ja mukautetaan se lapsen kehitykseen ja tarpeeseen sopivaksi. Lapsi saa harjoitella sosiaalisia taitojaan ja yhdessä vanhempansa kanssa kokea yhteenkuuluvuutta toisten lasten ja aikuisten kanssa.

Loviisan seurakunnat

Myös Loviisan seudun seurakunnat järjestävät monenlaista toimintaa lapsiperheille.