Kulttuuri

Tervetuloa Loviisan kaupungin kulttuurisivustoille! Kulttuuri kaikissa muodoissaan lisää hyvinvointia, edistää yhteenkuuluvuutta sekä tarjoaa elämyksiä elämän kaikissa vaiheissa. Kulttuuri on osa ihmisten arkea.

Ajankohtaista

Syksyn 2020 kohdeavustusten hakuaika päättyy 2.11.2020 klo 15. Lisätietoja: syksyn 2020 kohdeavustus

 

Satuviikko 10.10. – 18.10.2020

Satuviikko tulee jälleen!

Yhdessä Koppa-verkoston (lasten ja nuorten kulttuuriverkoston) kanssa myös Loviisassa vietetään satuviikkoa lokakuussa. Viikko rakentuu valtakunnallisen satupäivän ympärille, jota juhlitaan koko maassa sunnuntaina 18.10.

Tervetuloa mukaan satujen ihmeelliseen maailmaan!

Ohjelmaa kirjastolla: 

Lepakon vuosi | Kuvitusnäyttely     3.10.-13.11.2020
Avoinna pääkirjaston aukioloaikoina. Loviisan pääkirjasto, Kuningattarenkatu 3, 07900 Loviisa

Syysmysteeri 

Mysteeri ratkaistavissa 12.10-19.10, vihjeet löytyvät kirjastosta ja vastauksensa voi jättää vastauslaatikkoon. Oikein vastanneiden kesken arvotaan pieni palkinto.

Tesjoen lähikirjasto: Keskustie 2, Tesjoki

Muu ohjelma: 

Satutunnit Sibeliustalolla, Alice Kairan näyttelyn yhteydessä 

LA 10.10 Klo 11.00  Suomeksi ja LA 17.10 klo 11.00 Ruotsiksi..

Rajoitetusti paikkoja.  Ennakkovaraus: kirjasto@loviisa.fi

Näyttely avoinna 10.10-15.11.2020. LA-SU klo 11-15

5 €, lapset alle 12 v vapaa pääsy

 

Satujoogaa perheille

SÖ 18.10 klo 11.00, Forum

Vapaa pääsy! Tilaa on rajoitetusti, joten jos haluat varmistaa paikkasi niin ilmoittaudu ennakkoon: jaana@yogaloviisa.fi

 

Kino Marilynissä esitetään teemaan sopivaa ohjelmaa sunnuntaina 18.10.2019:

klo 14.30 Risto Räppääjä ja Väärä Vincent, S, 1h 26min (10€),

suomi, tekstitys ruotsi

klo 16.15 Children of the Sea, K7/4, 1h 51min (10€),  japani, tekstitys suomi/ruotsi

Muu ohjelma: www.kinomarilyn.fi

 

Sibeliustalo, Sibeliuksenkatu 10 Loviisa

Loviisan pääkirjasto, Kuningattarenkatu 3

Tesjoen lähikirjasto, Keskustie 2, 07955 Tesjoki,

Kino Marilyn: Kuningattarenkatu 17, Loviisa

Forum, Brandensteininkatu 13, Loviisa (2 krs.)

 

 

Kuun ja meidän välillä

15.10. klo 18.00 Kino Marilyn, Loviisa

Vapaa pääsy.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuun ja meidän välillä on Eero Ojalan toinen pitkä monologi Kai Niemisen runoista. Edellinen esitys Maailmanlopusta emme muistaneet puhua sai ensi-iltansa Kajaanin Runoviikolla kesällä 2013 Ojalan voitettua Vuoden nuori lausuja -tittelin edellisenä kesänä. Kuun ja meidän välillä on kaunis, melankolinen, monisävyinen ja Niemisen tekstienkin tapaan itseironinen esitys, joka käsittelee kaipuuta, rakkautta, unia ja olemisen hetken metsästämistä.

Esityksessä kuullaan myös livemusiikkia ja muutama lauluksi sävelletty runo. Muusikkona esityksessä toimii Leena Aronen.

Esityksen arvioitu kesto: noin 55 minuuttia

Dramaturgia ja ohjaus: Eero Ojala

Musiikin sävellys: Leena Aronen ja Eero Ojala

Juliste ja käsiohjelma: Leena Aronen

Paikkoja rajoitetusti, vain joka toinen penkkirivi käytössä. www.kinomarilyn.fi 

Kulttuuria Loviisassa

Juhlia, tapahtumia ja näyttelyitä

Loviisan kulttuuripalvelut järjestää monipuolisia tapahtumia, juhlatilaisuuksia ja konsertteja ympäri vuoden. Loviisan Sibeliuspäivät, vuotuiset kalenterijuhlat ja erilaiset perhetapahtumat sekä kyläjuhlat, kuten Picnic on the Beach, Liljendalpäivät, Kymijoki-päivä ja Pernaja-päivä toteutamme usein yhteistyössä kaupungin muiden yksiköiden, seurakunnan tai kolmannen sektorin kanssa. Järjestämme myös konsertti- ja teatterimatkoja muille paikkakunnille.

Lapset ja nuoret

Lapset ja nuoret ovat meille erityisen tärkeä kohderyhmä. Helmikuussa Lasten Kulttuuriviikoilla on tarjolla monipuolisia kulttuurielämyksiä. Perusopetukselle on lukuvuodesta 2016–2017 lähtien luotu  Kulttuuripolku, jossa oppilaat tutustuvat vuosittain johonkin kulttuurimuotoon. Konserttikeskuksen Konsertti joka kouluun-toimintamalli tuo korkeatasoista elävää musiikkia kaikkien loviisalaisten peruskoululaisten nautittavaksi. Nuori Kulttuuri on yhteistyöprojekti Porvoon ja Sipoon kanssa.

Seniorit

Teemme yhteistyötä muun muassa Senioripalvelukeskuksen ja kolmannen sektorin kanssa järjestämällä konsertteja ja muita tapahtumia sekä hoivakodeissa että yleisissä tiloissa. Vanhustenviikolla on tarjolla monenlaista ohjelmaa.

Kulttuuritoimen tuki

Kulttuuriavustuksilla tuetaan alueella toimivien yhdistysten ja kulttuuritoimijoiden toimintaa ja hankkeita. Hyvinvointilautakunnan avustusten hakuajoista tiedotamme paikallislehdissä ja kaupungin verkkosivuilla.

Loviisa-mitali

Hyvinvointilautakunta jakaa Loviisa-mitalin kerran valtuustokaudessa menestyksekkäälle ja seudulle merkittävälle taiteilijalle, kirjailijalle, kulttuurityöntekijälle, organisaatiolle tai hankkeelle, joka kuuluu hyvinvointilautakunnan toimialaan ja vastuualueeseen.