Kulttuuri

Tervetuloa Loviisan kaupungin kulttuurisivustoille!

Kulttuuri eri muodoissaan lisää asukkaiden hyvinvointia, edistää sosiaalista yhteenkuuluvuutta sekä tarjoaa kulttuurielämyksiä elämän kaikissa vaiheissa. Kulttuuri on luonnollinen osa ihmisten arkea.

Kulttuuritoiminta

Loviisan kulttuuripalvelut järjestää erilaisia tapahtumia, juhlatilaisuuksia ja konsertteja ympäri vuoden. Vuotuiset kalenterijuhlat, Sibeliuspäivät, erilaiset perhetapahtumat ja kyläjuhlat, kuten Picnic on the Beach, Liljendalpäivät, Kymijoki-päivä ja Syystori Pernajassa toteutamme monesti yhteistyössä kaupungin jonkin toisen yksikön, seurakunnan tai kolmannen sektorin kanssa. Järjestämme myös konsertti- ja teatterimatkoja muille paikkakunnille.

Lapset ja nuoret

Lapset ja nuoret ovat meille erityisen tärkeä kohderyhmä. Lasten Kulttuuriviikoilla on tarjolla monipuolisia kulttuurielämyksiä. Perusopetukselle on lukuvuodesta 2016–2017 lähtien luotu  Kulttuuripolku, jossa oppilaat tutustuvat vuosittain johonkin kulttuurimuotoon. Konserttikeskuksen Konsertti joka kouluun-toimintamalli tuo korkeatasoista elävää musiikkia kaikkien loviisalaisten peruskoululaisten nautittavaksi. Nuori Kulttuuri on yhteistyöprojekti Porvoon ja Sipoon kanssa.

Seniorit

Teemme yhteistyötä muun muassa Senioripalvelukeskuksen ja kolmannen sektorin kanssa järjestämällä konsertteja ja muita tapahtumia sekä hoivakodeissa että yleisissä tiloissa. Vanhustenviikolla on tarjolla monenlaista ohjelmaa.

Kulttuuritoimen tuki

Kulttuuriavustuksilla tuetaan alueella toimivien yhdistysten ja kulttuuritoimijoiden toimintaa ja hankkeita. Kulttuurilautakunnan avustusten hakuajoista tiedotamme paikallislehdissä ja kaupungin verkkosivuilla.

Loviisa-mitali

Kulttuurilautakunta jakaa Loviisa-mitalin kerran valtuustokaudessa menestyksekkäälle ja seudulle merkittävälle taiteilijalle, kirjailijalle, kulttuurityöntekijälle, organisaatiolle tai hankkeelle, joka kuuluu kulttuurilautakunnan toimialaan ja vastuualueeseen.