Kulttuuri

Tervetuloa Loviisan kaupungin kulttuurisivustoille! Kulttuuri kaikissa muodoissaan lisää hyvinvointia, edistää yhteenkuuluvuutta sekä tarjoaa elämyksiä elämän kaikissa vaiheissa. Kulttuuri on osa ihmisten arkea.

Ajankohtaista

Lasten kulttuuriviikot 3.-23.2.2020

Kymenlaakson ja Loviisan alueella järjestetään Lasten Kulttuuriviikot jo 39. kerran. Tarjolla on konsertteja, teatteria, tanssia, sirkusta, näyttelyitä ja paljon erilaisia tapahtumia.

Loviisassa mm. :

3.–23.2. Lasten kulttuuriviikkojen julistenäyttely, Loviisan pääkirjasto (Kuningattarenkatu 3). Vapaa pääsy!

Ti 4.2. klo 11 Leijonadisko, Meijeri (Chiewitzinkatu 13, käynti takapihalta)

Leijonadisko on pehmeä ja sopivasti vauhdikas tanssiesitys vauvoille ja taaperoille. Pikkuväki pääsee diskoon tanssimaan villisti ja vienosti leijonien kanssa. Esityksessä ei ole katsomoa, vaan katsojat seikkailevat tanssimaailmassa yhdessä tanssitaiteilijoiden Satu Tuomiston ja Amandine Doatin sekä sellisti Aino Juutilaisen kanssa. Kesto: 35 minuuttia. Ikäsuositus: 0-2-vuotiaat. Liput: lapsi + aikuinen 5 euroa. Ennakkovaraukset kulttuuri@loviisa.fi

Su 9.2. klo 13–15 Moves Etkot, Harjurinteen koulu (Ratakatu 1)

Ke 12.2. klo 10.30 Sirkuspaja vauvoille ja taaperoille, Meijeri (Chiewitzinkatu 13, käynti takapihalta)

Ohjaajana tanssi- ja sirkustaiteilija Amandine Doat. Vapaa pääsy! Ennakkovaraukset kulttuuri@loviisa.fi

Su 16.2. klo 13 Teatteri Mukamas: Hölmöläiset (suomeksi), Kino Marilyn (Kuningattarenkatu 17)

Koko perheen lämminhenkinen, elävän musiikin vauhdittama esitys! Hölmöläiset riemastuttavat hullunkurisilla käänteillään. Liput 7 euroa, ennakkoon Kino Marilyn.

Ma 17.2. klo 10–12 Vanhan ajan valokuvat -työpaja, Loviisan kaupungin museo (Puistokatu 2)

Miten kamera toimii? Miten on mahdollista, että kuvan saa tarttumaan paperille tai näytölle? Kokeilemalla itse opitaan, miten kamerat oikeasti toimivat ja otetaan itsestämme kuvia vanhan ajan tyyliin museon ateljeessa!

Ikäsuositus: 7-12-vuotiaille. Maksuton, ennakkoilmoittautuminen 10.2.2020 mennessä: museo@loviisa.fi tai puh. 044 450 5009/Carina & 040 587 4825/Ulrika.

 

Koko lasten kulttuuriviikkojen ohjelma täällä: Ohjelma 

 

Katso Loviisan tapahtumat tapahtumakalenterista!

 

Kulttuuria Loviisassa

Juhlia, tapahtumia ja näyttelyitä

Loviisan kulttuuripalvelut järjestää monipuolisia tapahtumia, juhlatilaisuuksia ja konsertteja ympäri vuoden. Loviisan Sibeliuspäivät, vuotuiset kalenterijuhlat ja erilaiset perhetapahtumat sekä kyläjuhlat, kuten Picnic on the Beach, Liljendalpäivät, Kymijoki-päivä ja Pernaja-päivä toteutamme usein yhteistyössä kaupungin muiden yksiköiden, seurakunnan tai kolmannen sektorin kanssa. Järjestämme myös konsertti- ja teatterimatkoja muille paikkakunnille. Lisäksi Loviisan kulttuuripalvelut koordinoi Loviisan keskustassa sijaitsevan kulttuuritalo Almintalon näyttely- ja tapahtumatoimintaa.

Lapset ja nuoret

Lapset ja nuoret ovat meille erityisen tärkeä kohderyhmä. Helmikuussa Lasten Kulttuuriviikoilla on tarjolla monipuolisia kulttuurielämyksiä. Perusopetukselle on lukuvuodesta 2016–2017 lähtien luotu  Kulttuuripolku, jossa oppilaat tutustuvat vuosittain johonkin kulttuurimuotoon. Konserttikeskuksen Konsertti joka kouluun-toimintamalli tuo korkeatasoista elävää musiikkia kaikkien loviisalaisten peruskoululaisten nautittavaksi. Nuori Kulttuuri on yhteistyöprojekti Porvoon ja Sipoon kanssa.

Seniorit

Teemme yhteistyötä muun muassa Senioripalvelukeskuksen ja kolmannen sektorin kanssa järjestämällä konsertteja ja muita tapahtumia sekä hoivakodeissa että yleisissä tiloissa. Vanhustenviikolla on tarjolla monenlaista ohjelmaa.

Kulttuuritoimen tuki

Kulttuuriavustuksilla tuetaan alueella toimivien yhdistysten ja kulttuuritoimijoiden toimintaa ja hankkeita. Hyvinvointilautakunnan avustusten hakuajoista tiedotamme paikallislehdissä ja kaupungin verkkosivuilla.

Loviisa-mitali

Hyvinvointilautakunta jakaa Loviisa-mitalin kerran valtuustokaudessa menestyksekkäälle ja seudulle merkittävälle taiteilijalle, kirjailijalle, kulttuurityöntekijälle, organisaatiolle tai hankkeelle, joka kuuluu hyvinvointilautakunnan toimialaan ja vastuualueeseen.