Kulttuuri

Tervetuloa Loviisan kaupungin kulttuurisivustoille! Kulttuuri kaikissa muodoissaan lisää hyvinvointia, edistää yhteenkuuluvuutta sekä tarjoaa elämyksiä elämän kaikissa vaiheissa. Kulttuuri on osa ihmisten arkea.

Loviisan tapahtumat löytyvät tapahtumakalenterista 

Ajankohtaista

Kulttuuri kylässä -kehittämistehtävä tuo kulttuuria kyliin. Tavoitteena on löytää uusia tapoja toteuttaa kulttuuritoimintaa itäisellä Uudellamaalla. Nyt etsitään pilottihankkeeseen taiteilijoita ja luovan alan ammattilaisia. Ilmoittaudu mukaan! Hanketta koordinoi Porvoon kaupunki. Lisätietoja ja ilmoittautumislomake löytyy osoitteessa: www.porvoo.fi/kulttuuri-kylassa

Kymijokipäivä 7.8.2021 Strömforsin ruukissa

Koko perheen tapahtuma Kymijokipäivä järjestetään lauantaina 7.8.2021 Strömforsin ruukissa. Alueen puodit, Pajamuseo, kirkko, Tallinvintin taidenäyttelyt sekä kahvilat ja ravintolat ovat avoinna. Yhden Joukon Yhtye eli Transitmies Jouko Mäki-Lohiluoma soittaa samanaikaisesti rumpuja, bassoa, kitaraa, huuliharppua – ja laulaa. Muun muassa Pikku kakkosesta tuttu ja keväällä 2021 talent Finland ohjelman finaaliin yltänyt Mäki-Lohiluoma viihdyttää kaiken ikäisiä sekä omilla sävellyksillään että lainabiiseillään.

Linkki tapahtumaan ja muuhun ohjelmaan: Kymijokipäivä

 

Kulttuuria Loviisassa

Juhlia, tapahtumia ja näyttelyitä

Loviisan kulttuuripalvelut järjestää monipuolisia tapahtumia, juhlatilaisuuksia ja konsertteja ympäri vuoden. Vuotuiset kalenterijuhlat ja erilaiset perhetapahtumat sekä kyläjuhlat, kuten Picnic on the Beach, Liljendalpäivät, Kymijoki-päivä ja Pernaja-päivä toteutamme usein yhteistyössä kaupungin muiden yksiköiden, seurakunnan tai kolmannen sektorin kanssa. Järjestämme myös konsertti- ja teatterimatkoja muille paikkakunnille.

Lapset ja nuoret

Lapset ja nuoret ovat meille erityisen tärkeä kohderyhmä. Helmikuussa Lasten Kulttuuriviikoilla on tarjolla monipuolisia kulttuurielämyksiä. Perusopetukselle on lukuvuodesta 2016–2017 lähtien luotu  Kulttuuripolku, jossa oppilaat tutustuvat vuosittain johonkin kulttuurimuotoon. Konserttikeskuksen Konsertti joka kouluun-toimintamalli tuo korkeatasoista elävää musiikkia kaikkien loviisalaisten peruskoululaisten nautittavaksi. Nuori Kulttuuri on yhteistyöprojekti Porvoon ja Sipoon kanssa.

Seniorit

Teemme yhteistyötä muun muassa Senioripalvelukeskuksen ja kolmannen sektorin kanssa järjestämällä konsertteja ja muita tapahtumia sekä hoivakodeissa että yleisissä tiloissa. Vanhustenviikolla on tarjolla monenlaista ohjelmaa.

Kulttuuritoimen tuki

Kulttuuriavustuksilla tuetaan alueella toimivien yhdistysten ja kulttuuritoimijoiden toimintaa ja hankkeita. Hyvinvointilautakunnan avustusten hakuajoista tiedotamme paikallislehdissä ja kaupungin verkkosivuilla.

Loviisan kaupungin kulttuuripalkinto

Loviisan kaupungin kulttuuripalkinto voidaan myöntää Loviisassa kirjoilla olevalle yksityishenkilölle, Loviisaan rekisteröidylle yhdistykselle tai loviisalaisista koostuvalle ryhmälle. Kulttuuripalkinnon edellytyksenä on että teko, toiminta, tulos tai prosessi jollakin kulttuurin alueella on vaikuttanut erityisen merkittävästi Loviisan kulttuurielämään tai nostanut Loviisaa valtakunnallisesti tai kansainvälisesti esille. Hyvinvointilautakunta päättää kulttuuripalkinnon myöntämisestä ja määrittää vuosittain kulttuuripalkinnon suuruuden.

Loviisa-mitali

Hyvinvointilautakunta jakaa Loviisa-mitalin kerran valtuustokaudessa menestyksekkäälle ja seudulle merkittävälle taiteilijalle, kirjailijalle, kulttuurityöntekijälle, organisaatiolle tai hankkeelle, joka kuuluu hyvinvointilautakunnan toimialaan ja vastuualueeseen.