Tori

Loviisan tori sijaitsee ihanteellisella paikalla, aivan Loviisan ytimessä. Loviisan tori on historiallinen nähtävyys, sillä se on toiminut markkinapaikkana jo yli 260 vuotta.

Hieno, vanha ja idyllinen tori on kaupungin sydän. – torimyyjä

Arkisin torin valikoimasta löytää vähintäänkin kukkia, kalaa, vihanneksia ja marjoja sekä kahvia ja pullaa. Lauantaisin valikoima laajenee, kun torille saapuu myyjiä Loviisan ulkopuolelta paikallisten myyjien lisäksi.

Tapahtuma- ja markkinapäivät ovat otollisimpia päiviä sekä asiakkaiden, että myyjien kannalta. Tällöin tori kuhisee ostoksia tekemään ja tuttavia tapaamaan tulleita asiakkaita. Markkinoilla valikoima on kaikenkattava: tarjolla on esimerkiksi paikallisia ja kansainvälisiä herkkuja, vaatteita, käsitöitä ja astioita.

Sen lisäksi, että torilta voi löytää erilaisia aarteita, on tori mukava paikka viettää aikaa. Rento ilmapiiri ja ystävälliset ihmiset kutsuvat sinut tervetulleeksi käymään Loviisan torilla!

Loviisan tori on kuin olohuone. Siellä tavatut ihmiset ovat rentoja ja luotettavia. Tervetuloa paikalliselle torille! – torimyyjä

Markkinat

Torilla järjestetään vuosittain viidet markkinat.

Vuoden 2023 markkinat

  • Aprillimarkkinat tiistaina 4.4. klo 7–16
  • Juhannusmarkkinat tiistai 20.6. klo 7–17
  • Loviisan päivän markkinat tiistai 22.8. klo 7–17
  • Syysmarkkinat tiistai 3.10. klo 7–16
  • Joulumarkkinat torstai 12.12. klo 7–16

Markkinakuljetukset

Loviisan kaupunki järjestää markkinakuljetukset Loviisan torille.

  • Ruotsinkylästä bussi lähtee Lassilan baarin kohdalta klo 9.15 ja kiertää Strömforsin ruukin kautta.
  • Lapinjärven Teboililta lähtee markkinabussi klo 9.15 ja ajaa vanhan linja-autoaseman kautta Heikinkylän, Lapinkylän ja Skinnarbyn sekä noin klo 9.45 Hardomin kautta markkinoille.
  • Sarvisalon infotaulun luota lähtee linja-auto klo 9.30 ja kiertää Rösundin, Horslökin ja Bredvikin kautta Isnäsiin. Lähtöaika Isnäsin baarilta on klo 10.10 ja Vanhankylän 170-tien risteyksestä 10.30.
  • Markkinavuoro Valkosta lähtee klo 10.15.
  • Liljendalin bussi lähtee Sävträskistä Krapulbackenin tienhaarasta klo 10.35 ja Liljendalin kirkon luota 10.40. Auto ajaa Rumpilan ja klo 11.05 Neste Oil Koskenkylän kautta sekä klo 11.15 Pernajan kirkonkylän kautta Loviisan keskustaan.

Linja-autot saapuvat ja lähtevät Aleksanterinkadun turistipysäkiltä. Kaikissa busseissa on tunnus Loviisan tori.

Kyytiin voi nousta matkan varrella olevilta bussipysäkeiltä. Paluuvuorot Ruotsinkylään ja Lapinjärvelle lähtevät klo 13. Bussit Sarvisaloon, Pernajaan/Liljendaliin ja Valkoon lähtevät klo 14.30.