Muut palvelut

Kirjaston muut palvelut ovat "Kirja kotiin" -palvelu, Celian palvelut, Liikunta-apteekki ja kirjastossa käytettävät tietokoneet ja laitteet.

Kirja kotiin

Jos liikuntaeste tai pitkäaikainen sairaus estää sinua tulemasta kirjastoon tai kirjastoautoon, saat halutessasi kirjat ja muun tarvitsemasi aineiston kotiisi. Kotipalvelu on maksutonta. Soita kirjastoon (puh. 044 723 0242) ja sovi palvelusta. Huom.! Kirja kotiin -palvelussa on rajattu määrää asiakkaita.

Celia

Celia on valtion erikoiskirjasto, joka tuottaa kirjoja mm. äänikirjoina, pistekirjoina ja elektronisina kirjoina. Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen painetun kirjan lukeminen on vaikeaa esim. lukivaikeuden tai muun vastaavan syyn vuoksi. Palveluiden käyttäjäksi voi liittyä yleisissä kirjastoissa.

Loviisan kaupungin kirjasto on Celia-kirjaston yhteisöasiakas ja palvelee lukemisesteisiä asiakkaitaan Celian tuottamien äänikirjojen avulla.

Lisätietoja Celiasta saat heidän omilta sivuiltaan.

Tai kysy lisää pääkirjastosta!

Liikunta-apteekki

Pääkirjastossa sekä Pernajan ja Liljendalin lähikirjastoissa pääset tutustumaan liikunta-apteekkiin ja samalla voit lainata kotiin kuntoiluvälineitä. Kirjastosta voit maksutta lainata askelmittareita, kävelysauvoja, frisbeegolf-kiekkoja y.m. Kuntoiluvälineet ovat lainattavissa joka päivä kirjaston aukioloaikoina.

Tietokoneet ja laitteet

Kirjastossa voit käyttää internetiä, työskennellä ja tulostaa tietokoneilla, kopioida ja skannata kopiokoneella, hakea kirjaston aineistoa hakupäätteillä ja käyttää maksutonta Wi-Fi-yhteyttä.

Tietokoneet

Tietokoneilla voi tulostaa, käyttää internetiä ja käyttää tavallisia toimisto-ohjelmistoja, kuten Microsoft Officea (Word, Excel) tai niitä vastaavia OpenOffice-ohjelmia.

Tietokoneilla on myös mahdollisuus lukea päivälehtiä ePress-palvelun avulla. Lisäksi on yksi ePressille tarkoitettu tietokone.

Hakupäätteet

Kirjastossa on tietokoneita, joilla voi hakea aineistoa ja selata kirjaston aineistotietokannassa. Samaa palvelua voit käyttää myös Verkkokirjastossa

Kopiokone

Kopiokoneella voit kopioida mustavalkoista tai värillistä aineistoa sekä skannata. Skannaus lähetetään sähköpostitse käyttäjälle PDF-muodossa.

Kopiointimaksut veloitetaan sivumäärän mukaan. Mustavalkoinen A4-sivu maksaa 20 senttiä/kpl, värillinen A4-sivu 1 euron/kpl ja mustavalkoinen A3-sivu 40 senttiä/kpl. Skannauksesta veloitetaan 50 senttiä/kerta.

Kysy kirjastonhoitajalta

Kysy kirjastonhoitajalta lempisatukirjaasi, tietoa aiheesta, lukusuosituksia, lapsuutesi lempilorua. Vastaamme kysymykseesi kolmessa työpäivässä.

Kysy kirjastonhoitajalta on Suomen kirjastojen yhteinen tietopalvelu, mukana vastaamassa on yli 70 kirjastoa. Lähetä kysymyksesi lomakkeella meille, saat vastauksen sähköpostiosoitteeseesi.

Siirry palveluun