Asuntomessut Loviisassa 2023

Loviisan Kuningattarenrannassa järjestetään Asuntomessut 7.7.–6.8.2023.

Asuntomessut Loviisassa 2023 -logo

Kuningattarenranta sijaitsee Loviisanlahden itärannalla. Alueelta aukeavat upeat näkymät sekä merelle että vastarannalla sijaitsevaan Loviisan historialliseen vanhaan kaupunkiin ja harjumaisemaan. Kuningattarenranta rajautuu meren ja Saaristotien väliselle ranta-alueelle, ja se sijaitsee vain noin kilometrin etäisyydellä Loviisan keskustan sydämestä, eli torilta. Alueen pohjoispuolen naapurit ovat 1700-luvulla rakennetut linnoitukset Ungern ja Rosen.

Lue lisää: www.kuningattarenranta.fi

Merellinen Kuningattarenranta

Laajasta Kuningattarenrannan ranta-alueesta tulee monipuolinen rantapuisto, jonka ääreltä löytyy muun muassa pienvenesatama ja liikuntapaikkoja. Puisto yhdistää itäisen rannan läntiseen ja lisää yhteisöllisyyden tuntua.

Kaava mahdollistaa alueelle kerrostaloja ja pientaloja sekä kelluvia taloja. Kaikilla kortteleilla on merinäkymä ja esteetön pääsy rannalle. Kaupungin omaan vuokra-asuntotuotantoon varataan tontti alueelta tai sen välittömästä läheisyydestä. Työn ja asumisen yhdistäminen on keskeistä tulevaisuuden kaupungissa. Rakennusten katutason kadun puoleisiin tiloihin voidaan toteuttaa erilaisia toimi- ja työtiloja.

Kuningattarenrannan pohjoisosaan toteutetaan vaiheittain hyvinvointikeskus monipuolisine liikunta- ja kulttuuritiloineen. Kaava mahdollistaa myös ulkouima-altaan.

Modernia puurakentamista perinteisen rinnalle

Loviisa on jo entuudestaan tuttu puurakentamisesta, ympäristöajattelusta ja yhteisöllisyydestä. Asuntomessujen avulla näitä vahvuuksia kehitetään ja vahvistetaan edelleen. Kuningattarenrannan suunnittelussa sitoudutaan parhaan saatavilla olevan teknologian mukaiseen käyttäjälähtöiseen ja älykkääseen rakentamiseen sekä monipuoliseen moderniin puurakentamiseen. Suurin mahdollisuus puurakennushankkeeseen on messualueen pohjoisosaan suunniteltu hyvinvointikeskus.

Erityisesti puurakentamisen paikallinen monipuolinen osaaminen tukee asuntomessuja. Asuntomessut lisäävät puurakentamisen tietotaitoa Loviisassa, itäisellä Uudellamaalla ja koko Suomessa. Messut tuovat modernin lisän Loviisan puurakentamisen perinteeseen.

Ympäristöystävällisyyttä tukee alueen loistava sijainti kaupungin keskustan palvelujen välittömässä läheisyydessä. Alue on ihanteellinen joukkoliikennettä, kävelyä ja pyöräilyä ajatellen. Alue sijoittuu kaukolämmön runkoverkon lähelle. Kuningattarenrannan alueella on mahdollista hyödyntää aurinkoenergiaa, merilämpöä ja muita innovatiivisia energiantuotantomuotoja.

Kaupunginjohtaja: Asetamme Loviisan kartalle

Tieto Osuuskunta Suomen Asuntomessujen hallituksen päätöksestä sijoittaa vuoden 2023 messut Loviisaan tuli 10.10.2018. Kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blomin ensireaktio oli iloinen.

– Loviisan huomioiminen tällä tavalla tuntuu aivan mahtavalta. Meidät palkitaan perusteellisesta työstä ja hyvin tehdystä suunnitelmasta.

Loviisalle päätöksellä on ”pelkkiä” asuntomessuja huomattavasti suurempi merkitys.

– On kyse Loviisan asettamisesta kartalle, Oker-Blom sanoo. Kyse ei ole pelkästä tapahtumasta, vaan koko kaupungin kehityksestä ennen messuja ja niiden jälkeen.

Oker-Blom katsoo, että messut johtavat kaupungin kasvuun ja kehitykseen.

– Messut voivat edistää koko Loviisan asuntomarkkinoita ja lisätä kiinnostusta investointeihin. Lisäksi kaupunki saa mahdollisuuden esitellä asumisen ja rakentamisen uusinta uutta.