Loviisan kylät

Loviisa on kylien kaupunki. Yli puolet asukkaista asuu muualla kuin kaupungin keskustassa, eli kyläkeskuksissa ja maaseudulla.

Kuntaliitoksessa 2010 Loviisan kaupunki yhdistyi naapurikuntiensa Pernajan, Liljendalin ja Ruotsinpyhtään kanssa. Liitoksesta muodostui yli 1 750 neliökilometrin kokoinen kaupunki, josta yli puolet on merta. Loviisa ulottuu aina lounaan Sarvisalosta lännen Vanhakylän, pohjoisen Mickelspiltomin, koillisen Ruotsinkylän ja idän Ruotsinpyhtään kautta kaakon Vahterpäähän asti.

Lue lisää Loviisasta

Monella kylällä on omat verkkosivut. Iso osa kylistämme on mukana kehittämisyhdistys SILMU ry:n kylätoiminnassa. SILMUn kyläjaostolla on oma kyläportaali.

Kaupungissamme on 13 peruskoulua, joista 10 sijaitsee kyläkeskuksissa. Yhdeksästä päiväkodista kuusi on sijoittunut kyliin, ja useassa on toimintaa sekä suomeksi että ruotsiksi.​

Koulumme Päiväkotimme

Loviisa on pinta-alaltaan suurempi kuin Helsinki, Vantaa ja Espoo yhteensä. Täällä on tilaa asua ja harrastaa. Monet meille muuttaneet kertovat arvostavansa luontoa ja merta, edullista asumista ja luovaa tunnelmaa. Asumissivuillamme voit lukea muuttajien tarinoita ja esimerkiksi tutustua tonttivalikoimaan:

Asu paremmin Loviisassa