Lehdet

Kirjastoihin tilataan sekä sanoma- että aikakauslehtiä eri kielillä. Kirjaston koneilla on myös käytettävissä ePress, joka sisältää kotimaisia sanomalehtiä digitaalisina näköislehtinä.

Kirjaston painetut sanoma- ja aikakauslehdet 2018

Vuodenvaihteen jälkeen voit lukea pääkirjaston sanomalehtiä kumppanuustalo Kulmassa.

3.1.2018 lähtien pääkirjaston sanomalehdet sijaitsevat kumppanuustalo Kulmassa (Sibeliuksenkatu 3). Kulma on auki joka arkipäivä klo 10-14. Paikallislehdet Loviisan Sanomat, Östnyland ja Nya Östis on luettavissa paperilehtisinä sekä Kulmassa että pääkirjastossa.

Pääkirjastossa voit edelleen lukea sanomalehtiä asiakaspäätteellä ePress-palvelun kautta kirjaston aukioloaikoina (ti 10-19, la 10-15). ePress-palvelua voit käyttää myös Lovinfon (Mariankatu 12 A) asiakaspäätteellä. Lovinfo on auki arkipäivisin klo 9-16.

Väliaikainen lehtilukusali toimii Kulmassa siihen saakka kunnes pääkirjasto saa käyttöönsä väistötilat ja on auki taas normaalisti.

ePress – digitaaliset lehdet: Lehdet ovat luettavissa kokonaisuudessaan ja palvelu sisältää muun muassa Helsingin Sanomat, Hufvudstadsbladetin, Uusimaan, Loviisan Sanomat ja Östnylandin. Lehdet ovat luettavissa heti ilmestymisajankohtana ja niiden arkistointiaika on 90 päivää. Palvelu on käytettävissä vain kirjastossa ja Lovinfossa.