Liikunta ja ulkoilu

Loviisassa on hyvä liikkua!
Loviisan liikuntapalvelut järjestää ohjattuja liikuntaryhmiä eri ikäisille ja kuntoisille asukkaille, monipuolista ohjelmaa koululaisille, uimakouluja, retkiä mielenkiintoisiin kohteisiin, urheilutapahtumia sekä paljon muuta liikuntaan ja hyvinvointiin liittyvää toimintaa. Loviisassa toimivien seurojen, järjestöjen sekä kansalaisopistojen tarjoama lajivalikoima on laaja ja monipuolinen - tutustu lisää toimintaan ja löydä itsellesi oma tapasi liikkua!

Hiihtoladut ja keväthanget

Hiihtoladut ovat kohtalaisen hyvässä kunnossa. Aurinko tosin jo keväisesti lämmittää joten maa voi olla joissain kohtia näkyvissä – pientä varovaisuutta pitää olla. Voit seurata latutilannetta ja myös itse raportoida http://kartta.latutilanne.fi/. Keväthanget kutsuvat! Pakkasöiden jälkeen nauti hangella hiihtämisestä – sukset mukaan ja lähimmälle hangelle sivakoimaan.

Ulkojäät

Ulkojäät ovat keväisten päivälämpötilojen takia suljettu.

Muu ulkoilu

Loviisassa on mahtavat ulkoilualueet, ulkoilureitit, luontopolut sekä lähiliikuntapaikat. Käytetään näitä varsinkin nyt korona-aikana! Tee kävelyretki, pyöräile tai juokse, kokeillen myös uusia reittejä! Pakkaa eväät mukaan ja lähde perheen kanssa retkelle nauttimaan luonnosta.

Ulkoilureittien varrelle (Isnäs, Pernaja, Skyttis, Harmaakallio, Tesjoki…) on ripustettu lihaskuntoliikkeitä sekä venyttelyohjeet. Löydätkö ne?

Aakkosjumppa : mitä liikkeitä oma nimesi sisältää? Katso ja jumppaa aakkosjumppa!
Facebooksivullamme: Loviisan liikunta/Lovisa idrott on nähtävillä jumppavideoita. Keppi-, tuoli, lihaskuntojumppaa… jumppaa meidän mukana!

Lisää vinkkejä

Alla löytyy liikkumisvinkkejä kaikenikäisille, klikkaa mielenkiintoisia linkkejä ja liiku mukana!

Poikkeusolojumppa ja #koutsikoiraleo – YouTube Timo Haikaraisen mahtavia jumppavideoita.
Perheliikunta – Suomen Latu Lapset liikuttavat aikuisia ja aikuiset lapsia. Suomen Ladun kolmivuotisessa Perheliikunnan kehittämishankkeessa on koottu ideoita ja toimintamalleja koko perheen yhteiseen ulkoiluun.
Liikkuminen – Neuvokasperhe Tästä Neuvokas perhe Liikkuminen-osiosta löydätte runsaasti ideoita ja videoita perheliikuntaan niin sisällä kuin ulkonakin. Miten olisi hauska pumppuhippa kotipihalla tai leikkisä Olohuonesirkus ihan lähellä kotisohvaa
pyöräilyleikit_web.pdf (pyoraliitto.fi) Pyöräliiton julkaisema leikkipankki jossa yhdistyy leikkimisen riemu ja pyöräilytaitojen harjoittelu.
SATA LEIKKIÄ | Leikkipäivä (leikkipaiva.fi) Osana MLL 100 -juhlavuotta on tälle sivulle koottu sata suosittua leikkiä!