Liikunta ja ulkoilu

Loviisassa on hyvä liikkua!
Loviisan liikuntapalvelut järjestää ohjattuja liikuntaryhmiä eri ikäisille ja kuntoisille asukkaille, monipuolista ohjelmaa koululaisille, uimakouluja, retkiä mielenkiintoisiin kohteisiin, urheilutapahtumia sekä paljon muuta liikuntaan ja hyvinvointiin liittyvää toimintaa. Loviisassa toimivien seurojen, järjestöjen sekä kansalaisopistojen tarjoama lajivalikoima on laaja ja monipuolinen - tutustu lisää toimintaan ja löydä itsellesi oma tapasi liikkua!

Yhdistysten toiminta näkyväksi Harrastemessuilla 20.8.2022 – vielä mahtuu mukaan!

Loviisan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut järjestää Harrastemessut lauantaina 20.8.2022 sekä sisä- että ulkotiloissa, Loviisan liikuntahallissa ja sen piha-alueella.
Tarkoituksena on näyttää, mitä kaikkea kivaa Loviisassa voi tehdä ja kuinka paljon erilaista toimintaa täältä löytyy. Toivottavasti seurat, yhdistykset ja muut harrastustoiminnan järjestäjät esittelevät upeaa toimintaansa Harrastemessuilla.
Harrastemessuille on tällä hetkellä ilmoittautunut kolmisenkymmentä yhdistystä tai seuraa, mutta lisää mahtuu vielä mukaan.Yhdistykset ja muut toimijat voivat varata paikan Harrastemessuille lähettämällä viimeistään 19.6. viestin osoitteeseen fanny.stam-ravi@loviisa.fi. Lisätietoja: Fanny Stam-Ravi, puh. 0440 555 485, fanny.stam-ravi@loviisa.fi.

Kesä 2022

Kesäloma lähestyy! Alla linkki josta pääset katsomaan Kesäesitteen 2022. Sieltä löytyy mm. Loviisan kulttuuri ja vapaa-aikapalveluiden leirit ja muuta mukavaa kesätoimintaa. Ilmoittautumistiedot ja lisätiedot esitteessä.
Kesäloman esite: Kesäesite2022

Yleisöuinnit palvelutalo Esplanadissa

Sisäänkäynti Esplanadin pääovesta, Kuningattarenkatu 7.
Ma klo 16–21.00
Ti klo 13–16.00
Pe klo 14–19.00
Su klo 10–15.00

Ulkoilemaan

Loviisassa on mahtavat ulkoilualueet, ulkoilureitit, luontopolut sekä lähiliikuntapaikat. Tee kävelyretki, pyöräile tai juokse, kokeillen myös uusia reittejä! Pakkaa eväät mukaan ja lähde perheen kanssa retkelle nauttimaan luonnosta.

Aakkosjumppa: Mitä liikkeitä oma nimesi sisältää? Katso ja jumppaa aakkosjumppa!
Facebook-sivullamme: Loviisan liikunta/Lovisa idrott on nähtävillä jumppavideoita. Keppi-, tuoli, lihaskuntojumppaa… Jumppaa meidän mukana!

Pyöräsuunnistus: Lähde pyöräretkelle hyödyntäen Loviisan pyörasuunnistuskarttaa (pdf). Suunnistuskohteet on viety myös Google Maps -karttapalveluun. Mikäli mobiililaitteessasi on Google Maps -sovellus, voit avata linkin tästä, ja kohteet avautuvat suoraan kartalle.

Lisää vinkkejä

Alla löytyy liikkumisvinkkejä kaikenikäisille, klikkaa mielenkiintoisia linkkejä ja liiku mukana!

Poikkeusolojumppa ja #koutsikoiraleo – YouTube Timo Haikaraisen mahtavia jumppavideoita.
Perheliikunta – Suomen Latu Lapset liikuttavat aikuisia ja aikuiset lapsia. Suomen Ladun kolmivuotisessa Perheliikunnan kehittämishankkeessa on koottu ideoita ja toimintamalleja koko perheen yhteiseen ulkoiluun.
Liikkuminen – Neuvokasperhe Tästä Neuvokas perhe – Liikkuminen-osiosta löydätte runsaasti ideoita ja videoita perheliikuntaan niin sisällä kuin ulkonakin. Miten olisi hauska pumppuhippa kotipihalla tai leikkisä Olohuonesirkus ihan lähellä kotisohvaa?
Pyöräilyleikit_web.pdf (pyoraliitto.fi) Pyöräliiton julkaisema leikkipankki jossa yhdistyy leikkimisen riemu ja pyöräilytaitojen harjoittelu.
SATA LEIKKIÄ | Leikkipäivä (leikkipaiva.fi) Osana MLL 100 -juhlavuotta on tälle sivulle koottu sata suosittua leikkiä!