Liikunta ja ulkoilu

Loviisassa on hyvä liikkua!
Loviisan liikuntapalvelut järjestää ohjattuja liikuntaryhmiä eri ikäisille ja kuntoisille asukkaille, monipuolista ohjelmaa koululaisille, uimakouluja, retkiä mielenkiintoisiin kohteisiin, urheilutapahtumia sekä paljon muuta liikuntaan ja hyvinvointiin liittyvää toimintaa. Loviisassa toimivien seurojen, järjestöjen sekä kansalaisopistojen tarjoama lajivalikoima on laaja ja monipuolinen - tutustu lisää toimintaan ja löydä itsellesi oma tapasi liikkua!

Hiihtoladut

Hiihtolatuja tehdään parhaillaan – ethän kävele laduilla, kiitos!
Voit seurata latutilannetta ja myös itse raportoida http://kartta.latutilanne.fi/.

Loviisan kaupungin suositukset ja rajoitukset koronavirusepidemian hillitsemiseksi 7.12.2020 alkaen

Kaupungin hallinnoimat sisäliikuntatilat ovat suljettuina 31.1.2021 asti, ja yli 18-vuotiaiden organisoitu ryhmäharrastustoiminta sekä ulko- että sisätiloissa on keskeytetty. Alle 18-vuotiaiden harrastustoiminta voi jatkua vain ulkona huomioiden sosiaali- ja terveysministeriön ohje siitä, että osallistujien sekä lasten saattajien tulee voida välttää lähikontakti toisiinsa. Pukukopit ja huoltorakennukset pidetään suljettuina.  Kilpailu-, ottelu- tai sarjatoimintaa ei järjestetä. Ulkokentät ovat lasten ja nuorten harrastustoiminnan ulkopuolella kuntalaisten käytössä.

Ulkoilualueet, kuten lähiliikuntapaikat, ulkoilureitit ja luontopolut ovat kaikkien asukkaiden käytössä.

Jumpataan ja liikutaan kuitenkin!

Aloita uusi vuosi polkien – Talvikisa starttaa 1.1.2021
Loviisan kaupunki on ilmoitettuna talvikilometrikisan kuntasarjaan 1.1.-28.2.2021 (https://www.kilometrikisa.fi/). Hyppää pyörän selkään ja kirjaa kilometrit ylös.
Helpot ohjeet kisaan https://www.kilometrikisa.fi/accounts/register/ :

  1. Luo itsellesi käyttäjätunnus (vanhat tunnuksesi ovat voimassa).
  2. Liity joukkueeseen osallistumiskoodilla.
  3. Pue kelin mukaiset vaatteet ylle ja nauti pyöräilystä.
  4. Merkitse poljetut kilometrit henkilökohtaiseen kalenteriisi

joukkueen nimi: Loviisa
osallistumiskoodi: Loviisa1745.
Lisätietoja saat vapaa-aika@loviisa.fi, puh. 044 450 5053.

”Vielä ehtii mukaan polkemaan! Leikkimielisessä kisassa tärkeintä ei ole poljetut kilometrit, vaan pyöräilyn tuottamana ilo ja mielihyvä ja ennen kaikkea joukkuehengen kasvattaminen, niin työpaikoilla kuin muissa yhteisöissä.”

Loviisassa on mahtavat ulkoilualueet, ulkoilureitit, luontopolut sekä lähiliikuntapaikat. Käytetään näitä varsinkin nyt korona-aikana! Tee kävelyretki, pyöräile tai juokse, kokeillen myös uusia reittejä! Pakkaa eväät mukaan ja lähde perheen kanssa retkelle nauttimaan luonnosta.

Ulkoilureittien varrelle (Isnäs, Pernaja, Skyttis, Harmaakallio, Tesjoki…) on ripustettu lihaskuntoliikkeitä sekä venyttelyohjeet. Löydätkö ne?

Aakkosjumppa : mitä liikkeitä oma nimesi sisältää? Katso ja jumppaa aakkosjumppa!
Facebooksivullamme: Loviisan liikunta/Lovisa idrott on nähtävillä jumppavideoita. Keppi-, tuoli, lihaskuntojumppaa… jumppaa meidän mukana!

Lisää vinkkejä

Alla löytyy liikkumisvinkkejä kaikenikäisille, klikkaa mielenkiintoisia linkkejä ja liiku mukana!

Poikkeusolojumppa ja #koutsikoiraleo – YouTube Timo Haikaraisen mahtavia jumppavideoita.
Perheliikunta – Suomen Latu Lapset liikuttavat aikuisia ja aikuiset lapsia. Suomen Ladun kolmivuotisessa Perheliikunnan kehittämishankkeessa on koottu ideoita ja toimintamalleja koko perheen yhteiseen ulkoiluun.
Liikkuminen – Neuvokasperhe Tästä Neuvokas perhe Liikkuminen-osiosta löydätte runsaasti ideoita ja videoita perheliikuntaan niin sisällä kuin ulkonakin. Miten olisi hauska pumppuhippa kotipihalla tai leikkisä Olohuonesirkus ihan lähellä kotisohvaa
pyöräilyleikit_web.pdf (pyoraliitto.fi) Pyöräliiton julkaisema leikkipankki jossa yhdistyy leikkimisen riemu ja pyöräilytaitojen harjoittelu.
SATA LEIKKIÄ | Leikkipäivä (leikkipaiva.fi) Osana MLL 100 -juhlavuotta on tälle sivulle koottu sata suosittua leikkiä!