Liikunta ja ulkoilu

Loviisassa on hyvä liikkua!
Loviisan liikuntapalvelut järjestää ohjattuja liikuntaryhmiä eri ikäisille ja kuntoisille asukkaille, monipuolista ohjelmaa koululaisille, uimakouluja, retkiä mielenkiintoisiin kohteisiin, urheilutapahtumia sekä paljon muuta liikuntaan ja hyvinvointiin liittyvää toimintaa. Loviisassa toimivien seurojen, järjestöjen sekä kansalaisopistojen tarjoama lajivalikoima on laaja ja monipuolinen - tutustu lisää toimintaan ja löydä itsellesi oma tapasi liikkua!

Loviisan juoksu keskiviikkona 25.8.2021

Keskiviikkona 25.8. klo 18.30 Loviisan kuntojuoksutapahtuma – oma tahti on paras vauhti! 9 km:n reitti kulkee kauniissa maisemissa Loviisanlahden rantaa pitkin, luonnonkauniilla Myllyharjulla sekä puistoissa. Lähtö ja maali sijaitsevat Kurkipuistossa. Sarjat: alle17-v., Miehet, Naiset, Miehet 50+, Naiset 50+. Osallistujien kesken arvotaan tuotepalkintoja. Hinta 5 euroa.

Ilmoittautumiset: vapaa-aika@loviisa.fi tai puh. 050 3827 554.

Harrastemessut lauantaina 21.8.2021

Loviisan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut järjestää Harrastemessut lauantaina 21.8.2021 klo 11-15.00. Messut levittäytyvät laajemmalle alueelle: Loviisan liikuntahalliin, pihapiiriin ja lähistölle, aina vierasvenesataman Österstjernanille asti (koronatilanteen mukaan). Messuille on ilmoittautunut n. 50 eri toimijaa, tule katsomaan mitä kaikkea upeaa Loviisassa voi harrastaa!

Kesätoiminta 2021

Loviisalaisille lapsille ja nuorille järjestetään tänäkin kesänä monipuolisia ja hauskoja leirejä. Lisätietoja päivitetään ja ilmoittautuminen aukeaa 10.5. Pidätämme oikeudet muutoksiin.
Perinteinen esite linkin takana: Kesäesite 2021.

Muu ulkoilu

Loviisassa on mahtavat ulkoilualueet, ulkoilureitit, luontopolut sekä lähiliikuntapaikat. Käytetään näitä varsinkin nyt korona-aikana! Tee kävelyretki, pyöräile tai juokse, kokeillen myös uusia reittejä! Pakkaa eväät mukaan ja lähde perheen kanssa retkelle nauttimaan luonnosta.

Ulkoilureittien varrelle (Isnäs, Pernaja, Skyttis, Harmaakallio, Tesjoki…) on ripustettu lihaskuntoliikkeitä sekä venyttelyohjeet. Löydätkö ne?

Aakkosjumppa : mitä liikkeitä oma nimesi sisältää? Katso ja jumppaa aakkosjumppa!
Facebooksivullamme: Loviisan liikunta/Lovisa idrott on nähtävillä jumppavideoita. Keppi-, tuoli, lihaskuntojumppaa… jumppaa meidän mukana!

Lisää vinkkejä

Alla löytyy liikkumisvinkkejä kaikenikäisille, klikkaa mielenkiintoisia linkkejä ja liiku mukana!

Poikkeusolojumppa ja #koutsikoiraleo – YouTube Timo Haikaraisen mahtavia jumppavideoita.
Perheliikunta – Suomen Latu Lapset liikuttavat aikuisia ja aikuiset lapsia. Suomen Ladun kolmivuotisessa Perheliikunnan kehittämishankkeessa on koottu ideoita ja toimintamalleja koko perheen yhteiseen ulkoiluun.
Liikkuminen – Neuvokasperhe Tästä Neuvokas perhe Liikkuminen-osiosta löydätte runsaasti ideoita ja videoita perheliikuntaan niin sisällä kuin ulkonakin. Miten olisi hauska pumppuhippa kotipihalla tai leikkisä Olohuonesirkus ihan lähellä kotisohvaa
pyöräilyleikit_web.pdf (pyoraliitto.fi) Pyöräliiton julkaisema leikkipankki jossa yhdistyy leikkimisen riemu ja pyöräilytaitojen harjoittelu.
SATA LEIKKIÄ | Leikkipäivä (leikkipaiva.fi) Osana MLL 100 -juhlavuotta on tälle sivulle koottu sata suosittua leikkiä!