Loviisan varhaiskasvatus osallistuu liikkumis-, ruutuaika- ja unitutkimukseen

Loviisan varhaiskasvatus on mukana SUNRISE Finland -tutkimuksessa. Tutkimus on osa kansainvälistä tutkimusta, joka kartoittaa, kuinka 3- ja 4-vuotiaat ympäri maailman täyttävät Maailman terveysjärjestön (WHO) varhaisvuosien liikkumis-, ruutuaika- ja unisuositukset. Suomessa tutkimuksen rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö, ja sitä koordinoi Folkhälsanin tutkimuskeskus.

Helppo liikkua -tapahtuma 19.5.2022 kello 10 Ungernin linnoituksella 

Tällä viikolla 16.–22.5.2022 vietetään kansainvälistä esteetöntä viikkoa. Torstaina 19.5.2022 järjestetään erilaisia Helppo liikkua -tapahtumia ympäri Suomen ja myös Loviisassa kello 10 alkaen Ungernin linnoituksella. Ohjelmassa on muun muassa boccia-kuulapeliä, luontoelämyspolku ja kahvia. 

Maku ratkaisi Loviisanleivos-kisan voiton!

Loviisanleivos-kilpailun voittajaksi valittiin pitkän harkinnan jälkeen Arla Aaltonen. Finaali käytiin lauantaina 14.5.2022 Loviisan kaupungin museossa. Voittajan puolesta puhui lopuksi ennen kaikkea mahtavat ja uudelta tuntuvat maut. Makujen lisäksi myös historiaulottuvuus oli otettu hyvin huomioon, ja muunneltava leivonnainen on helposti toteutettavissa sekä kotona että kahviloissa. Katso ohje ja kokeile.

Neuvolan ja kirjaston yhteistyöllä lukuintoa Loviisan ja Lapinjärven lapsiperheille

Etelä-Suomen Aluehallintoviraston myöntämän avustuksen turvin Loviisan kirjastossa on yhteistyössä Lapinjärven kirjaston kanssa suunniteltu ja toteutettu monipuolinen paketti tukemaan perheiden lukuinnostusta. Lapsiperheille jaetaan neuvolakäynnin yhteydessä kirjakassi, joka sisältää kirjalahjan lisäksi tietoa alueen kirjastopalveluista, muista palveluista sekä tietenkin lukemisen merkityksestä. Kirjakasseja aletaan jakaa toukokuussa.

Kaupunginvaltuusto kokoontuu 18.5.2022

Loviisan kaupunginvaltuusto kokoontuu keskiviikkona 18.5.2022 kello 18 Seurahuoneella, osoitteessa Kuningattarenkatu 24, 07900 Loviisa. Kokousta voi seurata suorana verkkolähetyksenä tai paikan päällä.

Loviisan leikkipuistoille on tehty vuositarkastus ja parempi verkkosivu

Loviisassa on yhteensä 21 leikkipuistoa. Kaikissa puistoissa on nyt suoritettu talven jälkeen vuositarkastus. Vaikka yksittäisten leikkivälineiden varaosia vielä odotellaan, kaikki välineet ovat sellaisessa kunnossa, että niillä voi vapaasti leikkiä. Lisäksi puistojen tietoja osoitteessa loviisa.fi/leikkipuistot on päivitetty lisäämällä kuvia ja paremmat kuvaukset.