Kymijokipäivää vietetään Strömforsin ruukissa 5.8.2023

kaupunginjohtaja esittelee isoa shakkinappulaa

Koko perheen tapahtuma Kymijokipäivä järjestetään lauantaina 5.8.2023 Strömforsin ruukissa. Alueen puodit, Pajamuseo, kirkko, Tallinvintin taidenäyttelyt sekä kahvilat ja ravintolat ja muut virkistys- ja hyvinvointipalvelut ovat avoinna. Ystävyysshakkiottelu Loviisan ja Kotkan kaupunginjohtajien kesken pelataan kello 12 alkaen.

Jo kello 10.30 alkaa ongintakilpailu Myllylammella (Myllyn yläpuolinen allas). Lapset saavat onget ja syötit kilpailun järjestäjältä, aikuisten osallistujien tulee ottaa omat onget mukaan. Ilmoittautuminen ja punnitus tapahtuvat kyläyhdistyksen teltalla. Kaikki saaliinsa kanssa vaa’alla käyneet nuoret palkitaan, aikuisista palkitaan kolme parasta sekä miesten että naisten sarjassa. Onginnan palkintojenjako on kello 13.30 alkaen Tallinmäen lavalla. Onkikilpailun järjestää Ruotsinpyhtään kalaveikot ry.

Loviisan kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom on haastanut ystävyysshakkiotteluun Kotkan kaupunginjohtajan Esa Sirviön. Ottelu alkaa kello 12 Bed & Bistron pihalla. Ystävyysottelun jälkeen pelit jatkuvat loviisalaisten ja pyhtääläisten shakkiharrastajien voimin.

Kymijokipäivän perinteitä kunnioittaen kello 12 alkaa ilmainen draamaopastus kirkon parkkipaikalta. Rautarouva Virginia af Forsellesin johdolla koko perhe voi tutustua ruukin historiaan, ihmisiin ja tarinoihin. Opastus suomeksi ja ruotsiksi.

Kyläyhdistys julkistaa Vuoden Virginian ja jakaa kunniakirjan kello 13.45 Tallinmäen lavalla.

Tervetuloa Strömforsin ruukkiin Kymijokipäivän viettoon!