Liljendalpäivät 17.–19.6.2022 – ”Taidetta jos toistakin”

Ensimmäiset Liljendalpäivät tai teemapäivät, joiksi niitä silloin kutsuttiin, järjestettiin vuonna 1981 silloisen kulttuurilautakunnan puheenjohtajan Rolf Söderlingin aloitteesta. Söderling oli myös Dikt & Ton -yhdistyksen aktiivinen jäsen, ja 1980-luvun lopulla ja melkein koko 1990-luvun ajan järjestettiin Dikt & Ton -laulufestivaali ja Liljendalpäivät yhtä aikaan juhannusta edeltävänä viikonloppuna. 2000-luvulla Liljendalpäiviä on jälleen juhlistettu eri teemoin. Tämän vuoden teema on ”Taidetta jos toistakin”, joka käsittelee eri taidemuotoja ja taitoja.

Liljendalpäivien ”Sommarlängtan”-iltakonsertissa esiintyy Camilla Wiksten-Rönnbacka ystävineen. Konsertti järjestetään perjantaina 17.6.2022 kello 19 Liljendalin kirkossa. Konserttiin on vapaa pääsy.

Lauantain ohjelmaan kuuluu perinteiset markkinat kello 10–14, jotka pidetään Liljendalgårdenin alueella. Ohjelmaa järjestetään Paviljongissa, urheilukentällä, kirjastossa ja Liljendalgårdenissa.

Paviljongissa ohjelman aloittaa kello 10 Littlevalley Country Duo, johon kuuluvat liljendalsyntyiset Kettil Fredriksson ja Kimmo Valkama. Kello 11 kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otto Andersson toivottaa kävijät tervetulleiksi, minkä jälkeen esitetään ”Vals till Liljendal” yhteislauluna. Lurensin kesäteatteri esittää maistiaisen kesän näytelmästä ”Sju bröder”. Näytelmän ensi-ilta on 1.7.

Kello 12 yleisö saa nauttia taikatempuista, kun vuodesta 1995 lähtien ammattitaikurina toiminut Kim Wist viihdyttää yleisöä koko perheen hauskalla ja interaktiivisella taikashow’lla. Duo Joelin & Villen kaksikielinen lastenkonsertti ”Ollin metsäretki” alkaa kello 13. Konsertti on lapsia leikittävä laulukertomus, jonka aiheena ovat Suomen eläimet ja luonto. Joel Enqvist ja Ville Valtanen ovat Sibelius-Akatemian opiskelijoita, jotka esittävät myös omia lauluja.

Liljendalgårdenissa järjestetään näyttelyitä, joiden teemana on ”Taidetta jos toistakin”: kuvataidetta, valokuvataidetta, digitaidetta ynnä muuta. Kirjastossa on origamityöpaja, ja urheilukentällä voi osallistua tarkkuuskilpailuun. Nälkäisille on tarjolla klimppisoppaa, grillimakkaraa ja lettuja.

Perinteiset rantatanssit alkavat kello 20 ja jatkuvat kello 01 asti Benexin ja Jonas Näslund Duon tahdissa. Tapahtuman järjestelyistä vastaa Liljendalin nuorisoseura.

Liljendalpäivät päättää sunnuntain ulkoilmajumalanpalvelus Mariagårdenilla kello 10.

Liljendalpäivien työryhmään kuuluvat Loviisan kaupungin kulttuuripalvelut, Liljendalin lähikirjasto, Liljendal Uf, Liljendal IK, Agricola svenska församling, Liljendal hembygdsförening, Liljendal Företagare ja Sävträsk FBK.

Lisätietoja:
Agneta Longhurst, kulttuurituottaja, Loviisan kaupungin kulttuuripalvelut, puh. 0440 555 354, agneta.longhurst@loviisa.fi