Mitä muuta tarvitaan kuin hyvä idea? Tee vakuuttava hakemus -koulutukset

Loviisan tuulimylly Myllyharjulla. Vindkvarnen på Kvarnåsen i Lovisa.

Kevättalvella järjestetään erilaisten avustusten hakijoille ja etenkin taide- ja luovan alan toimijoille info- ja koulutustilaisuuksia kuntien avustusmuodoista ja -käytännöistä. Koulutukset toteutetaan etäyhteyksien kautta.

Sarja alkaa torstaina 17. helmikuuta 2022, jolloin keskitytään avustushakemuksiin ja saadaan vinkkejä, miten omaa projekti-ideaansa ja hakemustaan voi ja kannattaa kirkastaa. Koulutus järjestetään suomeksi kello 10–11 ja ruotsiksi kello 13–14.

Sarjan eri osissa paneudutaan erityisesti kuntien kulttuuritoiminnan avustusmuotoihin ja -käytäntöihin ja kuntien erilaisiin hankintojen tapoihin. Maaliskuun lopulla järjestetään taiteilijoille ja luovan alan toimijoille suunnattu koulutus luovan työn tuotteistamisesta.

Tilaisuudet, jotka järjestetään 17.2. ja 4.3., ovat avoimia kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuudet tallennetaan, ja niihin voi tutustua myöhemmin Kulttuuri kylässä -sivustolla.

Koulutukset järjestää Uudenmaan kulttuuritoiminnan kehittämistehtävä Kulttuuri kylässä, jota koordinoi Porvoon kaupunki. Maaliskuun tilaisuuksissa yhteistyökumppanina on Taiteen edistämiskeskus.

Tee vakuuttava hakemus -koulutus torstaina 17.2.2022

Tilaisuuden kouluttajina toimivat kulttuurituottajat Miira Holländer Porvoosta ja Ona Sandberg Helsingistä. Yhdessä heillä on kokemusta sekä hakemusten kirjoittamisesta että käsittelystä.

– Hyvin ja huolella tehty hakemus erottuu joukosta ja sellaisen käsittely on sujuvaa. Parhaimmillaan hakemuksen teko hio projektia entistä paremmaksi. Projekti-idean esittelyyn kannattaakin panostaa. Idea on luonnollisesti hakijalle läpikotaisin tuttu, mutta käsittelijälle sitä pitää avata ja selventää, jotta siitä syntyy oikeanlainen kuva. Koulutuksessa annammekin vinkkejä, miten se tapahtuu ja mihin erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota, kertoo kulttuurituottaja Miira Holländer.

Koulutuksessa käytetään esimerkkeinä etenkin kuntien kulttuuritoiminnan avustuksia, mutta samat ohjeet pätevät erilaisiin avustus- ja apurahahakemuksiin. Koulutus onkin avoin kaikille kiinnostuneille, niin yksittäisille hakijoille, työryhmille kuin yhdistysten edustajille.

Linkit koulutukseen

Linkit koulutukseen julkaistaan Porvoon kaupungin tapahtumakalenterissa osoitteessa:
Mitä muuta tarvitaan kuin hyvä idea?

Muut päivämäärät infoille ja koulutuksille ovat:

4.3. Kunta luovan työn hankkijana – esimerkkejä avustus- ja hankintamalleista

24.3. Luovan työn tuotteistaminen – taide- ja kulttuurialan osaaminen palveluksi. Ilmoittautuminen avataan maaliskuun alussa.

Muutokset ovat mahdollisia. Tarkemmat tiedot julkaistaan osoitteessa:
porvoo.fi/kulttuuri-kylassa ja Porvoon kaupungin tapahtumakalenterissa www.porvoo.fi/tapahtumat

Lisätietoja: Sari Hilska, Porvoon kulttuuripalveluiden kehittämiskoordinaattori, 040 482 2004, sari.hilska@porvoo.fi