Rosk’n Roll tiedottaa: Pääsiäinen aloittaa jätehuollon kesäkauden

jäteastia, avfallskärl, molokki, molok

Jäteasemat siirtyvät kesäaukioloaikoihin 1.4.2021 alkaen. Pääsiäinen kuitenkin vaikuttaa jätehuollon aikatauluihin.

Jäteastiat voidaan ennen pääsiäistä tyhjentää päivää normaalia aikaisemmin pyhien vuoksi. Jäteasemat ovat arkipyhinä kiinni.

Jäteautot ajavat viikolle 13 ajoittuvia reittejään etupainotteisesti. Pääsiäisen jälkeisellä viikolla suurin osa tyhjennysreiteistä ajetaan normaalin aikataulun mukaisesti.

Jäteasemat siirtyvät kesäaukioloaikoihin kiirastorstaina 1.4. ja ovat avoinna myös pääsiäislauantaina 3.4. Pitkänäperjantaina 2.4. sekä pääsiäispäivinä 4.–5.4. jäteasemat ovat suljettuina.

Kesäkaudeksi monen jäteaseman aukioloajat lisääntyvät. Oman jäteaseman aukioloajat kannattaa tarkistaa Rosk’n Rollin verkkosivuilta rosknroll.fi tai jätehuollon seinäkalenterin takasivulta.

Monet jätteet vastaanotetaan maksutta

Kevät on jäteasemilla vilkasta aikaa, kun pihojen kevättöistä syntyy puutarhajätteitä. Rosk’n Roll toivoo asiakkaiden muistavan turvavälit myös jäteasemalla asioidessa.

Kotitalouksien puutarhajätteet, kuten risut ja oksat sekä haravointijätteet vastaanotetaan jäteasemilla maksutta. Risut ja haravointijäte tulee lajitella toisistaan erilleen. Maksutta vastaanotetaan kotitalouksilta myös mm. sähkölaitteet, vaaralliset jätteet, käsitelty ja käsittelemätön puu sekä alle 1 mᶟ kyllästettyä puuta.

Jos jäteasemalla vierailu ei ole tuttua, Rosk’n Rollin ”Näin asioit jäteasemalla”-videolta voi katsoa, miten se sujuu. Video löytyy Rosk’n Rollin verkkosivuilta (rosknroll.fi > Jätteen vastanotto > Jäteasemat) sekä YouTubesta.