Itä-Uudenmaan Rakennussuojelusäätiö Salvuksen keskusteluvideo kestävästä ympäristöstä

Itä-Uudenmaan Rakennussuojelusäätiön tuottamalla Euroopan Kulttuuriympäristöpäivien kansallisen teemaviikon "Kestävä perintö – kestävä ympäristö" -videolla keskustelee kaksi porvoolaista luonnon tuntijaa ja kulkijaa – lintuharrastaja, Salvus-säätiön puheenjohtaja Kimmo Kajaste (vas.) ja luontodokumentaristi Petteri Saario. Kuvakaappaus videosta, joka on taltioitu Rönnäsin Saaristomuseolla Loviisassa. Kuva: Itäväylä Viestintä Oy

Ilman kestävää ympäristöä ei ole kestävää perintöä. Näin toteavat kaksi luonnontuntijaa ja luonnossakulkijaa, kansallisesti ja kansainvälisesti arvostettu porvoolainen luontodokumentaristi, luontokuvaaja Petteri Saario, ja Salvus-säätiön puheenjohtaja, lintuharrastaja Kimmo Kajaste, vastavalmistuneessa keskusteluvideossa.

Tänä vuonna eri puolilla Eurooppaa syyskuun toisella viikolla vietettävän Euroopan kulttuuriympäristöpäivien teemana on ”Kestävä perintö”.

Itä-Uudenmaan rakennussuojelusäätiö Salvus – Östra Nylands byggnadsvårdsstiftelse Salvus on joka vuosi järjestänyt kulloiseenkin teemaan liittyvän tilaisuuden tai tapahtuman. Tänä vuonna päädyttiin keskusteluvideoon, jonka on taltioitu Rönnäsin Saaristomuseossa. Myös Salvuksen Vanhan Porvoon tunnustuspalkinto tullaan jakamaan kulttuuriympäristöpäivien merkeissä.

Salvus-säätiön tuottama ”Kestävä perintö – kestävä ympäristö” -video on nähtävissä tästä: