Lahjakkuus tapetilla opettajien koulutuspäivänä

Lähes koko Loviisan opettajakunta osallistuu lauantaina 10.11.2018 koulutuspäivään, jonka teemana on lahjakkuus. Luennoitsijoiksi Kino Marilyniin on kutsuttu kansallisen tason merkittäviä osaajia ja edelläkävijöitä opetuksen alalta.

Mukana on myös kaupungin Kurkota tähtiin-hankkeen ohjaajat Tuula Åminne ja Anna Palasmaa.

Aihetta lahjakkuus tarkastellaan monesta eri näkökulmasta ja monen osaajan suulla. Tilaisuus on kaksikielinen. Päivään osallistuvat kaikki Loviisan opettajat Lovisa Gymnasiumia lukuun ottamatta, sillä lukion opettajakunnalla on sovittuna omaa ohjelmaa samalle päivälle.

Tilaisuuden avaa kaksi vastikään eläköitynyttä opettajaa, Birgit Hietala, luokanopettaja ja Taina Andersson, kuvataiteiden aineopettaja. Molemmilla on pitkä kokemus juuri loviisalaisesta opetustodellisuudesta.

Seuraavaksi puheenvuoron saavat Pasi Rangell ja Camilla Svens-Liavåg. Pasi Rangell on yli 700 oppilaan hämeenlinnalaisen alakoulun, Seminaarin koulun, rehtori. Pasi kertoo lahjakkaiden lasten opinpolun monipuolistamisesta. Camilla Svens-Liavåg on vaasalainen erityisopettaja ja lahjakkuus -teeman matkasaarnaaja.

Kansallinen tähti on Pekka Peura, matematiikan opettaja Martinlaakson lukiosta Vantaalta. Peuralla on kova noste yksilöllisen opetuksen edelläkävijänä, jota seurataan useissa medioissa alan ammattilaisten toimesta.

Talven aikana on tarkoitus järjestää myös yleisölle ja kolmannen sektorin toimijoille suunnattu luentotilaisuus.