Syytä ruotsinkielisen yläkoulun suojakatoksen romahdukselle tutkitaan

Lumikuorman tuhot koulurakennuksessa

Rakenteilla olevan Lovisavikens skolan eli ruotsinkielisen yläkoulun ylle pystytetyn sääsuojan osittaisen romahduksen aiheuttajaa selvitetään.

Noin puolet rakennushankkeen ylle pystytetystä katoksesta romahti lauantai-iltapäivänä 26.1.2019. Tapahtumasta tehtiin ilmoitus hätäkeskukseen kello 16.56. Työmaalla ei ollut toimintaa sillä hetkellä, joten henkilövahingoilta vältyttiin.

– Noin 2 000 neliömetriä sääsuojasta on vaurioitunut, Loviisan kaupungin tilapäällikkö Antti Kinnunen kertoo. Rakenteilla olevan koulun vauriot ovat pieniä, koska suurin osa suojasta tippui betonirakenteisen konehuoneen päälle.

Hankkeen työsuojelukoordinaattori on tehnyt tapahtumasta ilmoituksen Aluehallintovirastolle, joka ilmoittaa miten asiaa tutkitaan.

Varkaat asialla

Romahduksen syyt eivät ole selvillä, mutta suojan päällä oleva lumikuorma on ollut vähäinen. Antti Kinnusen mukaan kohteessa on käynyt varkaita perjantain ja lauantain välisenä yönä ja työmaalta on varastettu työkaluja.

– Varkauden mahdollista yhteyttä tapahtumaan tutkitaan.

Kinnusen mukaan tapahtuman vaikutusta rakennushankkeen aikatauluun arvioidaan tällä viikolla.

– Rakennuksen ylle pystytetään uusi katos, jonka rakentamisesta ja kustannuksista vastaa urakoitsija.

Tällä hetkellä sääsuoja-alue on kokonaisuudessaan käyttökiellossa. Loviisan kaupunki tiedottaa lisää tutkimusten edetessä.