Nyt luodaan Loviisaan uusi SKAPA Show – Tule mukaan ideoimaan verkossa 3.4.2024!

Skapa-hanke pyytää nyt asukkaita ja yhteisöjä mukaan luomaan täysin uutta monitaiteellista spektaakkelia lapsille ja nuorille. SKAPA Shown lähtölaukauksena järjestetään ideointi ja info –etäkokokous Zoom-palvelussa 3.4.2024. Kiinnostuneet voivat valita osallistuvatko kello 14.30 tai kello 17 kokoukseen. Molempiin kokouksiin voi osallistua tämän linkin kautta.

–SKAPA Show-esitysprojektin tavoite on tarjota kaikille Loviisan lapsille ja nuorille mahdollisuuden tutustua ja kokeilla sekä nähdä itse mitä taiteen tekeminen voi itselle tarkoittaa tai mahdollistaa, kulttuurikylpykoordinaattori Johanna Lönnfors kertoo.

Tavoitteena on mallintaa eri toimintaryhmien yhteistyötä sekä pyrkimys yhteiseen teokseen, kuten esimerkiksi esitykseen, konserttiin, matineaan, demoon tai showhun. Projekti huomioi järjestäjien resurssit osana järjestämistä sekä erityisesti lasten ja nuorten kuuleminen osana tekemistä, jotta heidän osallistumisen merkitys tulee näkyväksi.

–Lähdemme aluksi kokoamaan organisaatiot: koulut (ala- ja yläkoulut, lukio, ammattikoulu), taiteen persusopetuksen oppilaitokset sekä kolmannen sektorin toimijat yhteen pohtimaan toimijoiden välistä synergiaa ja käytettäviä resursseja, Lönnfors kertoo.

SKAPA Show-infoa isännöivät Pentti Kinosmaa (Teatteri Soittorasia), Kati Kivilahti-Fagerudd (Loviisan tanssiopisto) ja Johanna M. Lönnfors (Loviisan kulttuurikylpy SKAPA).

SKAPA on Svenska kulturfondenin valtakunnallinen 3-vuotinen strateginen satsaus lasten ja nuorten taidekasvatukseen. Loviisan kulttuurikylpy haluaa lisätä lasten ja nuorten osallistujamäärää taidekasvatuksessa ja samalla nostaa taidekasvatus luonnolliseksi osaksi varhaiskasvatusta ja perusopetusta.

Lisätietoja

Kulttuurikylpykoordinaattori

Johanna Lönnfors

040 663 5732

ext-johanna.m.lonnfors@loviisa.fi

Zoom-tiedot jos linkki ei toimi oikein:

ID: 813 5813 2047

koodi: 381537