Avoimet ovet Raatihuoneella 12.1.2023

Tervetuloa tutustumaan äskettäin kunnostettuun Loviisan raatihuoneeseen torstaina 12.1.2023 kello 14–18. Paikalla on henkilökuntaa esittelemässä tiloja. Lisäksi tarjolla on kahvia ja pikkupurtavaa.

– Loviisalaiset ovat ylpeitä kauniista vaaleanpunaisesta raatihuoneestaan. Samalla uskon, että monet eivät ole kiertäneet sisätiloissa, ainakaan pitkään aikaan. Tähän haluamme mielellämme tarjota mahdollisuuden, sanoo hallintojohtaja ​Kristina Lönnfors.

Raatihuoneen saneeraus toteutettiin maaliskuusta syyskuuhun 2022. Rakennuksen sisällä pääaula ja yläkertaan vievät rappuset restauroitiin. Yläkerran aulassa otettiin esiin alkuperäinen lautalattia. Valaistusta modernisoitiin muun muassa valtuustosalissa. Osana julkisivun kunnostamista vesikatto maalattiin ja ulkoseinät korjattiin ja maalattiin. Raatihuoneen torni, parveke ja monet rakennuksen pohjoisista ja itäisistä ikkunoista korjattiin myös. Samalla ajantasaistettiin viemäriputkia, vesijohtoja, sähköjohtoja ja tietoteknisiä yhteyksiä.

Loviisan Raatihuoneen suunnitteli arkkitehti Georg Theodor Chiewitz, ja se valmistui 1862. Talon toimintoja nykyään on muun muassa kaupunginkanslia, talousyksikkö, ICT-yksikkö, kääntäjät, HR ja tiedotus. Valtuustosalia käytetään ahkerasti muun muassa edustus- ja kokouskäytössä.