Äänestä aluevaaleissa ennakkoon 12.–18.1.2022 tai vaalipäivänä 23.1.2022

Käytä ääntäsi toimivien palvelujen puolesta

Äänestämällä aluevaaleissa ennakkoon 12.–18.1.2022 tai vaalipäivänä 23.1.2022 voit vaikuttaa siihen, miltä tulevaisuuden sosiaali- ja terveydenhuolto sekä pelastustoimi näyttävät Itä-Uudellamaalla.

Katso äänestyspaikat ja ohjeet vaalisivuiltamme loviisa.fi/vaalit.

Mikäli sinun kykysi liikkua ja toimia on siinä määrin rajoittunut, ettet pääse ennakkoäänestyspaikalle tai vaalipäivänä äänestyspaikalle ilman kohtuuttomia vaikeuksia, voit ilmoittautua kotiäänestykseen viimeistään tiistaina 11. tammikuuta.

Huolehdimme terveysturvallisuudesta vaalien aikana THL:stä saatujen ohjeiden mukaisesti.

Hyvinvointialueet ja aluevaltuusto

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa maahan perustetaan 21 hyvinvointialuetta ja niille siirretään kunnista vastuu sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisestä.

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue muodostuu Uudenmaan maakuntaan kuuluvista Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Myrskylän, Porvoon, Pukkilan ja Sipoon kunnista.

Hyvinvointialueen ylintä päätösvaltaa käyttää aluevaltuusto, jonka jäsenet ja varajäsenet valitaan aluevaaleilla sunnuntaina 23.1.2022. Aluevaaleissa valitaan Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuustoon 59 valtuutettua.

Mistä aluevaltuutetut päättävät?