Almintalo avaa ovensa yleisölle jälleen 2.6.

Almintalo avautuu jälleen tiistaina 2.6., ja kesän aikana on tarjolla vaihtuvia näyttelyitä, joihin kaikki ovat tervetulleita tutustumaan hyvää hygieniaa ja turvavälejä noudattaen.

Kesäkuussa on tarjolla kukka- ja väriterapiaa! Anne Örthénin ja Liisa Malmion yhteisnäyttely Väriä ja valoa on kukka-aiheisten taidevalokuvien ja luontoaiheisten maalausten ihastuttava kokonaisuus.

Anne Örthén on opiskellut luontovalokuvausta ja suorittanut valokuvaajan perustutkinnon. Hän kuvaa mielellään maisemia ja puutarhan kasveja, mutta viime aikoina häntä on kuitenkin kiehtonut luova taidevalokuvaus. Tämän myötä on syntynyt valokuvia erilaisista asetelmista. Kauniit vanhat esineet, muodot, värit ja kukat ovat olleet hänelle inspiraation lähde.

Kuvataiteilija Liisa Malmio on Ateneumin iltakoulun ja vapaan taidekoulun kasvatti, joka on 2000-luvun alussa löytänyt taiteenteon uudelleen. Hän on ennen kaikkea luonnon kuvaaja keskittyen niin maalauksissa kuin valokuvissa kunkin hetken valon ja tunnelman taltioimiseen. Suomen kaunis saaristo on hänen suurin innoittajansa.

Väriä ja valoja -näyttely on avoinna 2.–30.6.2020 ti–su klo 12–17.

Almintaloon on vapaa pääsy.

Galleria Theodorin taidelainaamo sekä myyntinäyttely Almintalon hyväksi

Vierailevien näyttelyiden lisäksi talon kahviossa toimii jo maaliskuussa avattu Galleria Theodorin taidelainaamo. Tiloissa on esillä myös talon isännän Kari Markkulan kokoelmia, jotka ovat myytävänä.

Loviisan kaupungin ja Almintalon välinen vuokrasopimus päättyy syyskuun lopussa. Talo jatkaa kuitenkin edelleen Loviisan taide- ja kulttuurikeskuksena. Toiminnan jatkumisen turvaamiseksi omistaja Kari Markkula laittaa myyntiin talon yläkertaan sekä alakerran saliin 70 tauluaan, joiden myynnistä saatu raha käytetään kokonaisuudessaan Almintalon hyväksi. Lisätietoa taidelainaamosta sekä virtuaaligalleria: www.loviisa.fi

Lisätietoa myyntinäyttelystä: Kari Markkula 0400 400546 studio@hyvattyypit.com

Muita tulevia tapahtumia

Keväälle 2020 suunniteltu Matteus Bladin konsertti Bellmann 280 år on siirtynyt perjantaille 11.9. klo 19.00. Jo ostetut liput käyvät, uudet varaukset osoitteeseen: cmbellman280@gmail.com.

Muista konserteista ja tapahtumista tiedotetaan erikseen. Lisätietoa Almintalon tapahtumista antaa kulttuurituottaja Päivi Karppi: puh.+358 (0)40 751 7449, paivi.karppi@loviisa.fi.

Seuraa myös Almintalon verkkosivuja (www.loviisa.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kulttuuri/almintalo) sekä Facebook-sivua.