Almska gården öppnar dörrarna igen 2.6

Almska gården öppnas igen på tisdag 2.6. och under sommaren har vi tillfälliga utställningar som alla är välkomna att bekanta sig med. Man bör iaktta god hygien och hålla tillräckligt avstånd till andra när man besöker utställningarna.

I juni har vi blomster- och färgterapi! Anne Örthéns och Liisa Malmios gemensamma utställning Ljus och färg är en förtjusande helhet av konstfotografier med blomstermotiv och naturmålningar.

Anne Örthen har studerat naturfotografi och avlagt grundexamen i fotografi. Hon fotograferar gärna landskap och växter i trädgården, men under senare tid har hon fascinerats av kreativ konstfotografi. Detta har gett upphov till stillebenfotografier. Vackra gamla föremål, former, färger och blommor har varit hennes inspirationskälla.

Bildkonstnären Liisa Malmio studerade vid Ateneums kvällsskola och Fria Konstskolan i Helsingfors. Hon hittade konstutövandet på nytt i början av 2000-talet. Hon skildrar framför allt naturen och koncentrerar sig på att fånga ljuset och stämningen i varje ögonblick både i målningar och i fotografier. Den vackra finländska skärgården är hennes största inspirationskälla.

Utställningen Ljus och färg är öppen 2–30.6.2020 tis.–sön. kl. 12–17.

Det är fritt inträde till Almska gården.

Galleri Theodors konstartotek och försäljningsutställning till förmån för Almska gården

Utöver de tillfälliga utställningarna finns det i husets kafeteria Galleri Theodors konstartotek som redan öppnades i mars. Också husets värd Kari Markkulas samlingar som är till salu ställs ut i lokalerna

Intäkterna från de tavlor som säljs från Kari Markkulas samlingar används till förmån för Almska gården. Hyresavtalet mellan Lovisa stad och Almska gården går ut vid utgången av september 2020, men huset fortsätter sin verksamhet som kulturhus i Lovisa. Mer information om konstartoteket och nätgalleri: www.loviisa.fi

Mer information om försäljningsutställningen: Kari Markkula 0400 400546 studio@hyvattyypit.com

Övriga kommande evenemang

Matteus Blads konsert Bellman 280 år som planerades att hållas våren 2020 har flyttats fram till fredag 11.9 kl. 19.00. Tidigare köpta biljetter är giltiga, nya bokningar till adressen: cmbellman280@gmail.com.

Vi meddelar separat om övriga konserter och evenemang. Mer information om evenemangen på Almska gården ger kulturproducent Päivi Karppi: tfn +358 (0)40 751 74 49, paivi.karppi@loviisa.fi.

Följ också webbplatsen för Almska gården (www.loviisa.fi/sv/kultur-och-fritid/kultur/almska-garden/) och Almska gårdens Facebook-sida.