Avoin Ateljee -näyttely Almintalossa 5.10.—30.11.2019

Avoin ateljee

Tervetuloa piirtämään seinille! Avoin Ateljee on yhteisötaidenäyttely, joka ylistää luovuutta, maalaamista ja piirtämistä, se osallistuttaa näyttelyvieraat, sillä he itse tuottavat näyttelyn sisällön. Galleria tulee toimimaan avoimena tilana, jossa kaikki näyttelykävijät saavat luoda sisältöä, ja näyttely kasvaa ja muuttuu koko näyttelyn ajan.

Lauantaina 5.10. näyttelyn avajaiset sekä ”Live Talkshow” klubi-ilta, jossa Mirella Pendolin haastattelee taiteilija/ anarkofloristi Ilona Valkosta ja esittää tulkintoja hänen valitsemistaan kappaleista. Avajaiset klo 18 ja talkshow klo 19.30 alkaen, tervetuloa!

Näyttely ylistää taidetta tarjoamalla inspiroivaa ja luovaa ateljeeympäristöä, jossa kaikilla on mahdollisuus viettää aikaa, luoda taidetta ja olla taiteiijoita. Tilasta löytyy muun muassa kukka-asetelmasali, ”liitutauluhuone”, eläinmuotoilusali, omakuvanurkkaus ja valotaidetila. Tarjolla on materiaaleja, muun muassa paperia, hiiltä, liituja, savea, ja kaikki tuotokset ripustetaan suoraan seinille ympäri tilaa. Kaikki voivat löytää oman tapansa osallistua: tarkkailemalla muiden tuotoksia ja työskentelyä, tekemällä pienen koeteoksen tai viettämällä aikaa tilassa — käyttää sitä kuin oikeaa ateljeeta.

Näyttelyn pääteema on luovuuden ylistäminen, paikallisuus ja yhteistyö. Tässä luodaan kaikille loviisalaisille mahdollisuuksia taiteen tekemiseen. Pyrimme yhteistyöhön paikallisten toimijoiden ja yritysten kanssa ja tarjoamme heille positiivista näkyvyyttä. Kaikki toiminta ja tilan käyttö on ilmaista ja materiaalit tarjotaan paikan päällä. Osa toiminnasta on ohjattua, tilassa on mahdollista työskennellä viikottain taiteilijoiden ohjauksessa.

Näyttely on osa Taidemaalariliiton valtakunnallisia 90-vuotisjuhlanäyttelyviikkoja. Lisätietoja:

90-vuotisjuhla

Avoinna ti-la klo 12-17

Näyttelyn järjestää Loviisan Taidekeskuksen Tukijärjestö ry yhteistyössä Taidemaalariliiton ja Loviisa Contemporary ry:n kanssa.