Öppen Ateljee -utställning på Almska gården 5.10—30.11.2019

Avoin ateljee

Kom och rita på väggarna! Öppen Ateljé är en samhällskonst-utställning som hyllar kreativiteten, målandet och tecknandet, och som helhetligt engagerar besökarna eftersom det är de som skapar innehållet i utställningen. Almska gården fungerar som ett öppet utrymme där alla besökare får skapa konst och utställningen växer och förändras under hela utställningsperioden.

På lördag 5.10 vernissage och “Live Talkshow” klubbkväll med Mirella Pendolin som intervjuar konstnären/anarkoflorististen Ilona Valkonen samt framför egna tolkningar av låtar som Ilona valt. Vernissage kl. 18 och talkshow från kl. 19.30, välkommen!

Utställningen hyllar konsten genom att erbjuda en inspirerande och kreativ ateljéomgivning där alla har möjlighet att spendera tid, skapa konst och vara konstnärer. Utställningen innefattar en sal med stilleben, ett “tavelkritsrum”, en skulptursal, en självporträtthörna, och ett ljuskonstrum. Det finns olika material till förfogande bl.a. papper, kritor, pennor, kol och lera. Alla alster hängs upp runtom i utrymmen rakt på väggarna. Alla kan hitta sitt eget sätt att delta, t.ex. betrakta andras skapelser och njuta av stämningen, göra en liten skiss, eller spendera tid i utrymmet — använda det som en riktig ateljé, fast varje dag!

Utställningens huvudtema är hyllning av kreativitet, lokala styrkor och samarbete. Här skapas möjligheter för alla lovisabor att skapa konst. Vi strävar efter samarbete med lokala aktörer och företag och erbjuder dem positiv synlighet. All verksamhet är gratis och material finns till förfogande på plats. En del av verksamheten är ledd, det är möjligt att varje vecka arbeta under ledning av en konstnär.

Utställningen är en del av Målarförbundets riksomfattande 90- års jubileumsveckor, info: https://www.painters.fi/90-vuotisjuhla

Öppet ti-lö kl 12-17

Utställningen ordnas av Stödföreningen för Lovisa Konstcentrum rf i samarbete med Målarförbundet och Loviisa Contemporary.