Bongan linnan korttelin asemakaavamuutos elinkeino- ja infrastruktuurilautakunnassa 27.1.2022

Elinkeino- ja infrastruktuurilautakunnassa käsitellään 27.1.2022 kokouksessa muun muassa Bongan linnan ja Aleksanterinkadun välisen korttelin asemakaavamuutosta. Kokouksessa käsitellään myös rakentamisohjelmaa vuodelle 2022 alle 100 000 euron investointikohteiden osalta. Lisäksi ehdotuksena on, että suunnitelmasta pystyttää Aika-lava Ungernille luovuttaisiin.

Asemakaavamuutos

Asemakaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa Bongan linnan ja Aleksanterinkadun välisen korttelin osoittaminen tehokkaampaan asuinkäyttöön. Tavoitteena on lisäksi Loviisan keskustan elävöittäminen säilyttämällä liiketilat Aleksanterinkadun katutasossa sekä luomalla uusia asuntoja keskustaan.

Rakentamisohjelma vuodelle 2022

Kokouksessa käsitellään myös rakentamisohjelmaa vuodelle 2022 alle 100 000 euron investointikohteiden osalta. Kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 15.12.2021 vuoden 2022 investointisuunnitelman. Elinkeino- ja infrastruktuurikeskuksen osalta investointisuunnitelmassa on hyväksytty 1 500 000 euron määräraha, joka sisältää alle 100 000 euron hankkeita yhdyskuntatekniikan alueella. Lautakunnan tulee päättää määrärahan tarkempi jako vuodelle 2022. Rakentamisohjelmasta löytyy muun muassa liikenneturvallisuustoimenpiteitä Rukkiin, Plagenin uimarannan leikkipaikka ja koirapuisto Vanhaan Rantaan.

Aika-lava Ungernille

Timberpoint ja StoraEnso rakensivat Aika-lavan Porin SuomiAreenaan Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi, jonka jälkeen se oli messukäytössä muutaman kerran, viimeksi Helsingin Flow-festivaaleilla. Tämän jälkeen se on ollut osiin purettuna Valkon satamassa hallissa odottamassa mahdollista jatkokäyttöä. Aika-lavan omistaa nykyisin Timberpoint Oy, joka on halunnut lahjoittaa sen kaupungille. Asian valmistelijoiden ehdotuksena lautakunnalle on kuitenkin, että Aika-lava -hankkeeseen ei ryhdytä korkeiden kustannusten ja lyhyen käyttöiän vuoksi.

Elinkeino- ja infrastruktuurilautakunnan esityslista 27.1.2022