Cubesta Oy teki varauksen toisesta kerrostalotontista Kuningattarenrannalla Loviisassa

Havainnekuva Asuntomessuille 2023 rakennettavasta kerrostalosta. Kuva: Cubesta Oy

Cubesta Oy on lokakuussa tehnyt varauksen toisesta Loviisan Kuningattarenrannalla sijaitsevasta kerrostalotontista. Alueella on yhteensä kolme kerrostalotonttia. Cubesta rakentaa tällä hetkellä Asuntomessuille 2023 kuusikerroksisen puukerrostalon As Oy Loviisan Lippulaiva.

— Kerrostalotontit sijaitsevat aivan meren äärellä, silti keskustan tuntumassa. Kyllä messualueen ainutlaatuisuus ja sijainti olivat painavimmat syyt toisenkin tonttivarauksen tekemiseen, kertoo Cubesta Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Rainio.

Kodin, työn ja vapaa-ajan yhdistäminen on nykypäivää. Kerrostaloasunnossa, missä luonto, meri ja palvelut ovat lähellä, se on helppo tehdä.

— Oman veneen saa laituriin kävelymatkan päähän kodista, asunto on huoltovapaa, eikä suuria piha-alueita ole hoidettavana. Kerrostaloasunto soveltuu myös aivan puhtaasti vapaa-ajan asunnoksi. Matka-aikakaan Loviisaan ei ole mikään este. Pääkaupunkiseudulta ajaa Loviisaan jopa alta tunnin, Rainio jatkaa.

Uuteen kerrostaloon suunnitellaan perheasuntoja. Hanke lähtee etenemään Asuntomessujen 2023 jälkeen.

— Tuntuu äärettömän hienolta, että jo tässä vaiheessa on konkreettista näyttöä siitä, että Loviisa houkuttelee rakentajia myös messujen jälkeen. Kaksi uutta kerrostaloa Loviisassa on iso asia. Rakennuskannassamme on paljon vanhaa ja kaunista, ja hyvä näin. Mutta samalla on myös tärkeätä luoda puitteet uudisrakennuksille, jotka omalta osaltaan tarjoavat houkuttelevia asumismuotoja uusille asukkaille, toteaa projektipäällikkö Niina Okkonen Loviisan kaupungilta.

Asuntomessuille rakennettavassa puukerrostalossa on asuntoja yhteensä 33 kappaletta. Loviisan Asunnot Oy omistaa näistä asunnoista 26 kappaletta ja niiden vuokrahaku alkaa alkuvuodesta 2023, muuttamaan asuntoihin pääsee messujen jälkeen. Cubesta myy viidennessä kerroksessa olevat seitsemän asuntoa. Asunnoista kolme on yksiöitä. Kaksioita ja kolmioita on kumpaakin kaksi kappaletta. Ylimmässä kerroksessa on taloyhtiön saunaosasto, kerhohuone ja etätyötila. Kerrostalon rakentaminen on edennyt aikataulussa.

Asuntomessut 2023 Loviisassa järjestetään Kuningattarenrannalla 7.7.–6.8.2023.

Kuva: Havainnekuva Asuntomessuille 2023 rakennettavasta kerrostalosta, Cubesta Oy.