Elämyksellinen joulumetsä Suolatorille

Suolatorin joulumetsä. Saltbodtorgets julskog.

Loviisan kaupungin puisto-osasto rakentaa elämyksellistä joulumetsää Suolatorille. Joulumetsästä tulee pieni vihreä keidas keskelle historiallisen alakaupungin toriaukiota.

– Asukkaat ovat toivoneet Suolatorin koristukseksi joulukuusta, mutta siellä ei ole maanalaista jalkaa isolle kuuselle. Sen sijaan saimme ajatuksen rakentaa tänne pienemmistä puista ryhmän, kun kaupungin hakkuualueelta saatiin kerättyä nelisenkymmentä nuorta kuusta. Näin saamme luotua Suolatorille kaivattua joulutunnelmaa ja tuotua pienen palan metsää keskelle kaupunkia lasten ja aikuistenkin ihmetykseksi, kertoo kaupunginpuutarhuri Mona Bäckman iloisena.

Joulumetsään tulee kuusien lisäksi muutama männyn taimi, kantoja ja muita metsän elementtejä. Metsikössä on myös pöytä ja tukkeja, joilla voi istua ja maassa on matot. Joulumetsä saa myös valaistuksen. Joulumetsä on suunniteltu esteettömäksi, jotta siitä pääsee nauttimaan myös pyörätuolilla ja lastenvaunujen kanssa. Joulumetsän muotoilusta vastaavat Riikka Taskinen ja Miia Vihervuori. Lisäksi urakoitsijat auttavat rakennustyössä.

Joulumetsä pysyy asukkaiden ilona joulun yli tammikuun alkupuolelle asti.
– Ainakin, jos se saa olla rauhassa. Koska Suolatorilla ei ole sähköä, tuomme tänne työmaasähkön. Tämä on nyt ensimmäinen kerta, kun kokeilemme tällaista ja jos joulumetsästä pidetään, voimme kehittää sitä ensi vuonna, Bäckman suunnittelee.

Matto Suolatorin joulumetsässä. Matta iSaltbodtorgets julskog.

Joulumetsän rakennustyö aloitettiin vihreän maton levittelyllä. Matosta tuli käytävät metsään.

Traktori. Suolatorin joulumetsä. Traktor. Saltbodtorgets julskog.

Nils Nielsen toi traktorilla tukkeja mattojen reunoille istumapaikoiksi.

Työntekijät Suolatorin joulumetsässä. Arbetarna i Saltbodtorgets julskog.

Joulumetsän suunnittelijat Miia Vihervuori ja Riikka Taskinen asettelivat kuusia käytävien reunoille. Metsuriapuna toimi Kim Mikkola, ja Petri Salmela katuosastolta toi betoniporsaita kuusenjaloiksi.