Eurooppalaisten ydinvoimakuntien verkosto vierailee Loviisassa

Loviisan kaupunki liittyi kesällä 2022 Group of European Municipalities with Nuclear Facilities (GMF) -verkostoon. GMF on vuonna 2000 perustettu järjestö, johon kuuluu eurooppalaisia kuntia ja kuntaryhmiä, joissa on ydinvoimaan liittyviä laitoksia ja rakennuksia. Loviisan kaupungilla on nyt ilo vastaanottaa järjestön ja jäsenkuntien edustajia 11 eri maasta.

–Verkosto tarjoaa Loviisan kaupungille erinomaisen mahdollisuuden saada äänensä kuuluville ydinvoimaan liittyvissä kysymyksissä eurooppalaisella tasolla, toteaa vt. kaupunginjohtaja Elina Amnell-Holzhäuser.

Vierailu Loviisassa alkoi Raatihuoneella illalla 15.4.2024. Vt. kaupunginjohtaja Elina Amnell-Holzhäuser toivotti vieraat tervetulleeksi.

–Vierailun aikana on varattu reilusti aikaa verkostoitumiseen sekä parhaiden käytäntöjen, tietojen ja kokemusten jakamiseen, Amnell-Holzhäuser kertoo.

Kaksi päivää kestävään vierailuun kuuluu muun muassa tutustuminen Loviisan voimalaitokseen ja vierailu Fortumin Showroomissa.

–Ydinvoiman vahvuudet ja ydinvoiman merkitys vihreässä siirtymässä ovat viime vuosien aikana nousseet esille. Ydinvoiman tulevaisuus Loviisassa ja myös koko Euroopan tasolla näyttää nyt valoisammalta kuin pitkään aikaan, toteaa Amnell-Holzhäuser.