Haddom skolan kunnosta saatiin tarkempaa tietoa

Haddom skolan pihaa ja koulurakennus

Jatkotutkimukset ruotsinkielisen alakoulun Haddom skolan korjaustarpeesta ovat valmistuneet. Korjausten kustannusarvio on tekeillä.

– Tutkimustulosten perusteella koulun kaikki lattiat on uusittava, mikä jo sinällään johtaa laajaan korjaukseen, kertoo tilapäällikkö Antti Kinnunen.

 

Kustannusarvio korjauksille valmistuu helmikuun 2021 aikana, kun lopullinen korjausten laajuus selviää.

 

– Kustannusarvion valmistuttua kaupungin tulee päättää siitä, korjataanko rakennus. Korjaukseen ei ole varattu määrärahoja vuoden 2021 budjettiin, Kinnunen toteaa.

 

Mahdollinen koulurakennuksen korjaus kestäisi useita kuukausia, joten tiloissa ei voi aloittaa koulutyötä syksyllä 2021.

 

Ramboll Finland Oy:n tekemissä jatkotutkimuksissa tehtiin alapohjan ja ulkoseinien rakenneavauksia sekä otettiin mikrobi- ja haitta-ainenäytteitä. Rakenneavauksissa havaittiin muun muassa laho- ja hyönteisvaurioita ulkoseinän alimpien hirsien kohdalla.

 

Toimenpidesuosituksina Ramboll Finland Oy esittää muun muassa rakennuksen kengittämistä sekä vaurioituneiden ulkoseinien ja alapohjan rakenteiden korjaamista.

 

Tutkimusraportti Haddom skolan jatkotutkimuksista ja niiden yhteydessä otettujen materiaalimikrobinäytteiden tulokset löytyvät kaupungin verkkopalvelun sisäilmasivustolta.