Hamberginkodin kiinteistön luovutus kaupunginhallituksessa 11.4.2022

Kaupunginhallituksen kokouksessa 11.4.2022 käsitellään muun muassa Hamberginkodin kiinteistön luovutusta Loviisan Asunnot Oy:lle. Lisäksi hallitus tarkastaa kuntalais- ja valtuustoaloitteiden etenemistä.

Hamberginkodin luovutus

Loviisan Asunnot Oy on Loviisan kaupungin täysin omistama tytäryhtiö. Yhtiö järjestää kohtuuhintaista vuokra-asumista koko Loviisan alueella ja noudattaa Loviisan kaupungin asuntopoliittista ohjelmaa. Kaupungin täysin omistamat kiinteistöyhtiöt siirrettiin Loviisan Asunnot Oy:lle vuonna 2017 toteutetulla järjestelyllä. Nyt on vuorossa Hambergin koti. Rakennus on toiminut laitospaikkana ikäihmisille ja on ollut tyhjillään 31.12.2017 alkaen toiminnan siirryttyä Harmaakallion Hyvän elämän taloon. Vuoden 2021 aikana on tiloissa toiminut Vierasateljee. Loviisan Asunnot Oy vuokrasi kohteen 1.7.2021 alkaen.

Kiinteistö rakennuksineen siirtyi 1.1.1982 säätiöltä kaupungin omistukseen lahjakirjalla. Lahjakirjassa ja siihen liittyvässä sopimuksessa Loviisan kaupunki on sitoutunut käyttämään kiinteistöä myös jatkossa kaupungin vanhustenhuoltoa varten. Näin on myös toimittu yli 30 vuoden ajan. Vuosien myötä vanhustenhuollon asumista koskevat vaatimukset ovat kuitenkin muuttuneet ja vuonna 2018 Loviisa otti käyttöön rakentamansa uuden tehostetun palveluasumisen yksikön Hyvän elämän talo Harmaakallion, joka korvasi myös Hambergin kodin toiminnan. Täten lahjan tarkoitemääräykset ovat tulleet noudatetuksi siitä huolimatta, että lahjaksi saatua kiinteistöä ei vastaisuudessa enää käytetä vanhustenhuollon tarpeisiin.

Kokouksessa kaupunginhallitus miettii muun muassa omaisuuden luovutusarvoa (ehdotus 252 187,10 euroa). Lopullisen päätöksen luovutuksesta tekee kaupunginvaltuusto.

Kaupunginhallituksen esityslista 11.4.2022:
https://julkaisu22.loviisa.fi/FIN/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=2022146