Hyvinvointilautakunta antaa lausuntonsa palveluverkosta, johtavaksi lääkäriksi esitetään Marika Ylärakkolaa

Tällä viikolla kokoontuvat hyvinvointilautakunta, Loviisan Vesiliikelaitos sekä perusturvalautakunta.

Keskiviikkona 11.3.2020 kokoontuva hyvinvointilautakunta antaa lausuntonsa koulu- ja päiväkotiverkon palveluselvityksestä ja sen tiivistämisestä. Lautakunnalle esitettävässä lausuntoehdotuksessa todetaan, ettei koulujen ja päiväkotien mahdollinen lakkauttamispäätökset eivät saa olla kytkettyjä urheilukenttien, lähiliikuntapaikkojen, hiihtolatujen, jääkaukaloiden, uimarantojen tai kirjastojen olemassa oloon.  Lautakunnan lopullinen kannanotto muotoutuu kokouksessa.

Lautakunta käsittelee myös vuoden 2019 toimintakertomusta ja Loviisan kaupungin sekä Lapinjärven kunnan hyvinvointikertomusta vuodelta 2019.

Hyvinvointilautakunnan esityslista 11.3.2020.

Vesiliikelaitoksella ylijäämätulos

Loviisan Vesiliikelaitos kokoontuu keskiviikkona 11.3.2020. Esityslistalla on vuoden 2019 toimintakertomus ja tilinpäätös. Vesiliikelaitoksen tilikauden ylijäämä oli 92 975 euroa. Se on noin 20 000 enemmän kuin talousarviossa oli arvioitu.

Loviisan Vesiliikelaitos esityslista 11.3.2020.

Marika Ylärakkola ehdolla johtavaksi lääkäriksi

Torstaina 12.3.2020 kokoontuva perusturvalautakunta käsittelee johtavan lääkärin valintaa. Virka oli haettavana 21.1.–18.2.2020 välisenä aikana. Virkaa haki kaksi hakijaa. Molempia haastateltiin ja heille tehtiin ulkopuolisen toimijan toimesta soveltuvuusarviot.

Lautakunnalle esiteltävässä ehdotuksessa johtavan lääkärin virkaan esitetään Marika Ylärakkolaa. Valinta etenee vielä kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Myös perusturvalautakunta antaa lausuntonsa koulu- ja päiväkotiverkon palveluesityksestä. Lausuntoehdotuksessa se toteaa muun muassa, että nykyinen hajanainen kouluverkko vaatii kouluterveydenhuollon resursseja enemmän kuin keskitetty ja kahden koulun sulkeminen helpottaisi ainakin työsuunnittelua ja työajan riittämistä. Säästöä syntyisi lähinnä matkakustannuksissa.

Perusturvalautakunnan esityslista 12.3.2020.