Hyvinvointilautakunta päättää pidetäänkö Viirilän kotiseutumuseota auki kesällä

Viirilän kotiseutumuseon tupa. Virböle hembygsmuseets stuga.

Keskiviikkona 10.3.2021 etänä kokoontuva hyvinvointilautakunta päättää muun muassa Viirilän kotiseutumuseon auki pitämisestä kesällä 2021.

Seudun museoiden vuoden 2021 budjetista on poistettu määräraha kesätyöntekijän palkkaamiseksi Viirilän museoon säästösyiden vuoksi. Ruotsinpyhtään Kymijokilaakson kylien kyläyhdistys ry on ehdottanut kaupungin museointendentille, että yhdistyksen jäsenet pitäisivät museota talkoovoimalla auki viitenä viikonloppuna 3.7.–1.8.2021 välisenä aikana kello 11–16. Korvauksena yhdistys haluaa 1 000 euroa. Päätösehdotuksen mukaan hyvinvointilautakunta maksaisi tämän summan kyläyhdistykselle korvauksena siitä, että yhdistys pitää Viirilän kotiseutumuseota avoinna yleisölle tuona aikana.

Hyvinvointilautakunnan esityslistalla on myös nuorisotyöntekijän tehtävänimikkeen muuttaminen erityisnuorisotyöntekijäksi ja sen lisäksi lautakunta merkitsee tiedokseen nuorisotoiminnan ja osallistuvan budjetoinnin kokonaistilanteen. Hyvinvointilautakunta käsittelee kokouksessaan myös vuoden 2020 toimintakertomustaan.

Hyvinvointilautakunnan esityslista 10.3.2021