Ilmoittaudu suojatievalvojaksi koulujen alkaessa 15–16.8.2023

Koulut alkavat ensi viikolla ja perinteinen suojatievalvonta Loviisassa järjestetään kahtena ensimmäisenä koulupäivänä 15.8. ja 16.8. aamuisin kello 8–8.30.

Suojatievalvonnassa on mukana vapaaehtoisia loviisalaisia ympäri kaupunkia koulujen lähellä ja vielä haetaan lisää arjen sankareita turvaamaan koululaisten ensimmäisiä koulumatkoja. Keskustassa valvojia tarvitaan eniten, sillä oppilaat menevät useampaan eri kouluun ja tulevat monesta eri suunnasta. Myös kyläkoulujen lähettyville olisi toivottavaa saada suojatievalvojia.

Valvojilla on oltava päällä huomioliivi, joilla kiinnitetään autoilijoiden huomiota siihen, että nyt on taas paljon lapsia liikkeellä. Valvojat eivät ole oikeutettuja pysäyttämään liikennettä, mutta voivat kuitenkin tervehtiä koululaisia ja toivottaa hyvää kouluvuotta. Suurin osa Loviisan kouluista alkaa kello 8.30, joten valvonta tapahtuu kello 8–8.30. Tietyissä kyläkouluissa koulu alkaa klo. 9.00, ja niissä valvontaa tarvitaan siihen asti.

Vapaaehtoisia pyydetään ilmoittautumaan mahdollisimman pian koulunuorisotyöntekijälle sähköpostitse: julian.turunenforsback@loviisa.fi. Ilmoita missä kaupunginosassa haluat valvoa.