Anmäl dig som övervakare vid övergångsställen under skolstarten 15–16.8.2023

Nästa vecka är det skolstart och den traditionella övervakningen vid övergångsställena i Lovisa ordnas under de två första skoldagarna, 15.8 och 16.8 klockan 8–8.30 på morgonen.

Frivilliga Lovisabor deltar i övervakningen vid övergångsställena i närheten av skolorna runt om i Lovisa. Fortfarande behövs fler vardagshjältar för att göra skolelevernas första skolfärder trygga. I centrum behövs flest övervakare eftersom eleverna ska till flera olika skolor och kommer från många olika håll. Det är önskvärt med övervakare också vid övergångsställena i närheten av byskolorna.

Övervakarna ska bära reflexväst för att uppmärksamma bilisterna på att många barn rör sig i trafiken igen. Övervakarna har inte rätt att stanna trafikanterna men kan hälsa på skoleleverna och önska dem ett bra skolår. I de flesta skolor i Lovisa börjar skoldagen klockan 8.30 vilket betyder att övervakningen sker klockan 8–8.30. I vissa byskolor börjar skoldagen klockan 9.00 och där behövs övervakning fram till dess.

Frivilliga uppmanas att så fort som möjligt anmäla sig till skolungdomsarbetaren per e-post: julian.turunenforsback@loviisa.fi. Meddela i vilken stadsdel du vill vara övervakare.