Ilona ja Kiira somettavat kesätyönään Loviisan matkailutarjonnasta

matkailuvinkkarit turismtipsare

Loviisan kaupunki on palkannut kesäksi kaksi matkailuvinkkaria, joiden tehtävänä parantaa Loviisan matkailunäkyvyyttä sosiaalisessa mediassa. Vinkkarit auttavat myös paikallisia yrittäjiä näiden some-pulmissa.

Matkailuvinkkareiksi valittiin yli 30 hakijan joukosta Ilona Ruismäki ja Kiira Koskinen. Työnsä he aloittivat kesäkuun puolivälissä.

– Tavoitteena on saada erityisesti nuoret innostumaan Loviisasta, ja siihen pyrimme nuorten tekijöiden avulla. Ilona ja Kiira erottuivat muista hakijoista hyvien ideoidensa ansiosta, kertoo Loviisan elinkeino- ja infrastruktuurikeskuksen johtaja Sari Paljakka.

Alun perin Oulusta lähtöisin oleva Ilona Ruismäki on työskennellyt aiemmin useissa matkailukohteissa eri puolilla Suomea ja opiskellut markkinointia avoimessa yliopistossa. Espoolainen Kiira Koskinen opiskelee parhaillaan Porvoossa englanninkielistä matkailualan tutkintoa.

Matkailuvinkkarit tuottavat sisältöä erityisesti Visit Loviisan Instagram-tilille. Loviisa Camping toimii vinkkareiden tukikohtana. Vinkkarit myös kiertävät Loviisan matkailukohteissa ja tapahtumissa ja vinkkaavat matkailijoita kivoista käyntikohteista ja aktiviteeteista. Matkailuvinkkarit tunnistaa pirteästä Visit Loviisa -paidasta.

Paikalliset yritykset voivat pyytää matkailuvinkkareita vierailemaan yrityksissä ja tekemään heistä some-sisältöä muun muassa Visit Loviisan Instagramiin. Vinkkarit tarvittaessa myös sparraavat ja auttavat yrittäjiä näiden omien some-tilien kanssa.

Matkailuvinkkarit työskentelevät heinäkuun loppuun asti.

Loviisan matkailuvinkkarit: Ilona Ruismäki, puh. 040 670 3843, ja Kiira Koskinen, puh. 040 630 5780.